torsdag 19 maj 2011

Göteborgs Auktionsverk, Romerska skulpturer på auktion i Göteborg

Spänningen är stor inför vårens kvalitetsauktion på Göteborgs Auktionsverk som äger rum måndagen 23 maj. Bland utropen finns två romerska marmorskulpturer som nu genererar internationell uppmärksamhet. Skulpturerna har funnits i Sverige sedan 1960-talet då de presenterades som gåva till ett Göteborgsrederi.

Den ena skulpturen är daterad till omkring 1:a århundradet e. Kr. och föreställer troligen den grekiske guden Apollon. Utropspris 250 000 SEK. Den andra skulpturen föreställer troligen en av Odysseus följeslagare under angrepp av odjuret Skylla och är daterad till 1:a-2:a århundradet e.Kr. Utropspris 250 000 SEK.

- Att den här typen av föremål kommer ut till försäljning i Sverige är mycket ovanligt och vi är glada över att ha fått förtroendet att sälja skulpturerna, säger Göteborgs Auktionsverks VD Elisabeth Kolosh. Flertalet utländska samlare har visat intresse inför försäljningen.Kvalitetsauktionen har naturligtvis mycket annat att erbjuda och innehåller drygt 600 auktionsposter där exklusiv grafik av Joan Miró, Salvador Dalí och Pablo Picasso, ett kulturhistoriskt intressant barockskrivbord i Hindrich von Hachtens art och två ovanliga bronsurnor av Ernst Billgren särskilt kan omnämnas.

Offentlig visning inför auktionen öppnar lördag 14 maj.

Visning dagligen 14-22 maj:  mån-fre kl 11-18, lör-sön kl 11-16.

Auktion måndag 23 maj med start kl 11.

Katalogen finns publicerad på www.goteborgsauktionsverk.se.

Se skulpturerna i katalogen här

http://www.goteborgsauktionsverk.se/AuctionArt.aspx?vId=215377

http://www.goteborgsauktionsverk.se/AuctionArt.aspx?vId=215376


Mer information: www.goteborgsauktionsverk.se


Hitta: Karta/vägbeskrivning


Källa: Göteborgs Auktionsverk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...