onsdag 25 maj 2011

Norrtälje Konsthall, Gamla verk går under klubban

Konst til salu. På fredag kväll auktionerar Daniel Werkmäster
ut verk från konsthallens gömmor.Foto Norrtälje Tidning.
Konsthallen bjuder in till auktion på fredag kväll. Då går ett 30-tal verk under klubban.

– Gemensamt för dem är att de stått och samlat damm, säger konsthallens chef Daniel Werkmäster. Kommunen har cirka 3000 konstverk i sin ägo. Målningar, skulpturer, grafik och textil som smyckar offentliga miljöer runt om i kommunen. Mycket är utplacerat, men det finns också verk som har blivit stående på konsthallen, som ansvarar för kommunens konst. Nu har konsthallen gallrat i sina gömmor och låter ett 30-tal verk gå på auktion.

– Det är konst som är svårplacerad, sånt som inte har kunnat hängas upp, säger Daniel Werkmäster.

Bland verken finns ett strandmotiv med en brygga, ett alplandskap av Claes Folcker, en vy från Stadsgårdskajen signerad Gustav Alexandersson och Berndt Wennströms Tidningsläsaren.


– Ett kriterium är att vi inte tar med några lokala konstnärer. De är bra att ha kvar i samlingen, säger Daniel Werkmäster.

Konstauktionen äger rum på fredag kväll, under marknadsafton. Med start i dag visas de verk som är till salu i konsthallens entré.

– Det är mest grafik. Pengarna vi får in kommer att gå till inköp av ny konst.

Konstverken kommer att ha utropspris på cirka 200 kronor. Dessutom säljs en hel del reproduktioner som loppisfynd. De verk som inte säljs på fredag finns till försäljning under lördag och söndag.

Margaretha Levin Blekastad 

Mer information: www.norrtalje.se

Källa: /Norrtälje Tidning


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...