måndag 5 mars 2012

Moderna Museet, Filmvår på Moderna!

Maya Deren
Meshes of the Afternoon, 1943
© Maya Deren
 

FILMVÅR!
Film och video ur Moderna Museets samling
STOCKHOLM

Efter den stora satsningen på fotografi ur samlingen sätter Moderna Museet nu fokus på den rörliga bilden. Steg för steg växer presentationen av rörlig bild fram. Nu visas verk av bland annat Dziga Vertov, Maya Deren, Andy Warhol och Robert Smithson. Inom de närmsta veckorna kommer den rörliga bilden att helt ta över sju av museets salar.

Vi arbetar just nu med att installera: Stan Brakhage: Burial Path (1978), Gunvor Nelson: Red Shift (1984), Morgan Fisher: Production Stills (1970). Dessutom installeras bland annat verk av Pipilotti Rist och videopionjärerna Dara Birnbaum och Gary Hill.

Filmvår på Moderna!
 
 
Disa, 8 år från Stockholm, visar upp sitt verk "Djur och människor".
 

Sista chansen för alla som vill delta i Konstplaneten!

Har du målat en målning, ritat en teckning, gjort en skulptur eller något annat du vill ställa ut? Välkommen till Konstplaneten!

Sista chansen för alla mellan 0-19 år som vill medverka i en rolig, myllrande, kryllande utställning som kommer att visa alla fantastiska barns och ungdomars alster år 2012.

Lämna ditt bidrag senast 11 Mars!
 
 
Att skapa nya världar
Tre dagar om kreativitet, barn och konstpedagogik
STOCKHOLM 29-31 MARS 2012

En inspirerande konferens för alla som är intresserad av kreativitet och konstpedagogik och om hur konsten blir tillgänglig och inspirerande?

I samband med utställningen Konstplaneten vill vi belysa barns och ungas kreativitet ur olika perspektiv. Inbjudna föreläsare och museets intendenter vrider och vänder på vad kreativitet och konst kan vara och göra för unga personer. Konferensen är gratis, men antal platser begränsat.

Program och anmälan


Mer information: Moderna Museet Alla uppdateringar: Moderna Museet
Hitta auktionen: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Moderna Museet/Press


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...