torsdag 23 augusti 2012

Fotografiska Museet; Inbjudan till en kväll om Christer


 
 
Välkomna till en kväll om Christer Strömholm
 
Se utställningen om Christer Strömholm och avrunda med att lära känna honom ännu bättre. På fredag kväll i vår bistro kommer journalisten Georg Cederskog samtala med Christer Strömholms nära och kära, bland andra Joakim Strömholm och Anders Petersen. Vi börjar 19.00 och under kvällen kommer ni dessutom få lyssna till musik av den mycket duktiga artisten Sara Yasmine. Medlemmar i Fotografiska Familjen inget inträde, övriga ordinarie. Välkomna att avrunda veckan i Christer Strömholms tecken!

När: Fredagen den 24 augusti, klockan 19.00
Var: Fotografiskas Bistro, Plan 2
 
 
 
 
© Maria Adelsköld
 
 
Fotokonst, skratt och god mat!
 
Nu startar vi Stockholms fräschaste ståuppklubb tillsammans med komikern Karin Adelsköld som blev utsedd till Årets kvinnliga komiker 2011. Sista onsdagen i varje månad erbjuder vi fotoutställningar i världsklass, kulinariska upplevelser och riktigt rolig, klassisk ståupp. Först ut är Marika Carlsson och Thomas Järvheden, veckan efter Lena Frisk och Özz Nûjen! För medlemmar i Fotografiska Familjen ingår detta i medlemskapet, övriga ordinarie inträde. Kom förbi för riktigt bra fotokonst och avrunda med god mat och skratt uppe i vår bistro. Skriv helt enkelt upp sista onsdagen i månaden klockan 19.00 i era kalendrar!

29 aug - Marika Carlsson & Thomas Järvheden
26 sept - Lena Frisk & Özz Nûjen


---> Läs mer om nya klubben
---> Läs mer om medlemskapen
 
 
 
 
© Emma Svensson
 
 
Inled fotohösten med en kurs!
 
Låt det här bli hösten då du tar tag i ditt fotograferande! Vi har kurser både på amatör- och proffsnivå. Det finns bland annat två platser kvar till kursen Bildbehandling Elements som startar på måndag. Det är en kurs för dig som vill lära dig grunderna i digital bildbehandling. Lärare är ingen mindre än Emma Svensson, grundare av bildbyrån Rockfoto! Kolla in alla våra andra kurser om nu på måndag ligger lite för nära i tiden!

---> Läs mer om Elements-kursen
---> Alla våra kurser
 
 
 
 
Brunch och fotokonst!
 
Med hösten kommer goda ting, som att vi börjar servera brunch igen! 2 september är första söndagen som ni kan avrunda helgen med konst- och smakupplevelser. Alla är självklart välkomna, men om du bokar din brunch i förväg ingår inträdet till Fotografiska!

---> Läs mer och boka
 
 
 
 
Utställningen på Verldens ende
 
Förra sommaren visade vi utställningen Northern Women in CHANEL av Peter Farago och Ingela Klemetz-Farago. Nu visas den på Verldens ende, en utsiktsplats vid havet på den norska ön Tjøme. Du har säkert inte vägarna förbi Verldens ende, men vi tror helt klart att det är värt en ordentlig omväg! Utställningen visas till och med 30 september.

---> Läs mer om utställningen
 
 
 
 
Konst och vin på Fotografiska
 
Imorgon öppnar vi vår stora retrospektiva utställning med Christer Strömholm. Varför inte kombinera en guidad visning av Christer Strömholms utställning med ett vinmingel där du och dina vänner lär er att kombinera smakerna av vin och mat i dialog med vår sommelier? Går du en visning får du till exempel reda på varför Strömholm hävdade att en enkel punkt kunde vara skillnaden mellan liv och död! Om någon annan av våra utställningar faller dig än mer i smaken kan du givetvis få en guidad visning av den.

---> Läs mer om utställningen
---> Boka plats på konst och vin-visning
 
 
 
 
 
Tips: Albert Watson
 
Albert Watsons fotografier har format vår syn på mode, kom­mersialism, kändisar, foto och musik under fyra decennier (vi ställde ut Watson 2011). Ta en titt på intervjun med honom gjord av Mark Seliger. Under ett intressant samtal berättar Watson bland annat om just det här fotot av Alfred Hitchcock.

---> Se intervjun
 
 
 
 
Steve McCurry!
 
Den här veckan har vi kampanj på en Steve McCurry-monografi, både i webshoppen och i den fysiska butiken på Fotografiska. Erbjudandet gäller t.o.m. 29 augusti. Vi rekommenderar så klart att ni kommer till Fotografiska, så att ni samtidigt kan se vår Christer Strömholm-utställning!

Nu: 60:- (ord. 120:- )
---> Till webshoppen


Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska Museet


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...