onsdag 22 augusti 2012

Moderna museet; Picasso/Duchamp "He was wrong"


 

Picasso/Duchamp
"He was wrong"
STOCKHOLM 25 AUGUSTI - 3 MARS

I utställningen Picasso/Duchamp ”He was wrong” ställer Moderna Museet i Stockholm för första gången giganterna Pablo Picasso och Marcel Duchamp mot varandra.

De ses ofta som 1900-talets mest inflytelserika konstnärer - Picasso, målaren med magiska händer som kom att personifiera en modernistisk målare - Duchamp, den kylige ironikern och schackgeniet som ifrågasatte måleriet och förvandlade konsten till en labyrint av intellektuella lekar. Nu får Moderna Museets besökare en unik chans att ta del av en giganternas kamp för att se vart spelet mellan de båda leder.

Picasso/Duchamp öppnar lördag 25 augusti!


En introduktion av Picasso/Duchamp hålls lördagen den 25 augusti kl 13 av Annika Gunnarsson, curator och Maria Taube, intendent, förmedling.

Till utställningen produceras en illustrerad katalog med nyskrivna essäer av Daniel Birnbaum och Ronald Jones. Katalogen ges ut i samarbete med Verlag Walther König, Köln. Pris: 130 kr

 
 
Marcel Duchamp, Fountain, 1917 © Succession Marcel Duchamp/BUS 2012
Pablo Picasso, La femme à la collerette bleue, 1941 © Succession Picasso/BUS 2012


"Ge mig ett museum och jag fyller upp det."
Picasso

"Egentligen gjorde jag bara tretton [readymades] under fyrtio år av mitt liv, så det är inte mycket till sysselsättning."
Duchamp

 

Sista helgen med Sturtevant!
Klon, dubbelgångare, skenbild?

Sturtevant är ett av konstlivets största mysterier. I ett halvt sekel har hon utmanat vad konst är och vad det innebär att vara konstnär. Hennes legendariska repetitioner av bland annat Warhols, Duchamps, Beuys verk var banbrytande och hennes konstnärskap är högaktuellt i vår digitala tid av överflöd, kopior, kloning och alltmer komplicerade frågor kring varor och upphovsrätt.

OBS! Sturtevant visas tom 26 augusti

 
 
Sadaharu Horio är i stan!
STOCKHOLM 25-26 AUGUSTI

Performances och Familjeverksamhet med Gutai-konstnären Sadaharu Horio från Japan.

Missa inte Sadaharu Horio på Moderna Museet!


Mer information: Moderna Museet Alla uppdateringar: Moderna Museet
Hitta auktionen: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Moderna Museet/Press


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...