fredag 7 september 2012

Fotografiska Museet; Dansa med oss!


F1-6
 
 
Premiär för F1-6: en monumental musikklubb i 6 delar
 
Under sex kvällar och nätter från september till april kommer Fotografiska att förvandlas till ett storstilat dansgolv, med plats för upp till 1200 personer. Fotografiskas första klubb någonsin gästas av några av vår tids främsta artister inom house, disco och elektronisk musik. Klubben blir samtidigt ett forum för ljud- och ljuskonst där olika konstnärer ges utrymme att tolka musiken.
Premiär: 29 september      
       
                                                                     
---> Läs mer om klubben
---> Köp biljetter här
 
 
 
Nya öppettider!
 
Till förmån för våra kvällspigga besökare utökar vi nu våra öppettider! Från och med 10 september har vi öppet 9-21 (söndag, måndag, tisdag, onsdag) och 9 - 23 (torsdag, fredag, lördag). Kom förbi och njut av fotokonst, konserter, standup, söndagsbrunch och massor med annat kul. Fram tills att de nya öppettiderna tar vid har vi öppet 9 - 21 alla dagar. Håll koll på vårt kalendarium för senaste nytt!

---> Till kalendariet
 
 
Bilden av Strindberg
 
 
Sista chansen: August Strindberg
 
På söndag är det sista chansen att se Bilden av Strindberg. Utställningen visas i samband med att det gått 100 år sen Strindbergs bortgång, det är en fotoutställning med över 50 stycken moderna kopior av unikt bildmaterial.                                        
 
 
 
På söndag börjar vi med Yoga!
 
Några av Sveriges bästa och mest kreativa yogalärare kommer till våra fina lokaler. Fokus läggs på glädje, inspiration och inte minst säker träning. Vi drar igång 09.30 på söndag och den första veckan är Alexandra instruktör. Alexandra är utbildad yogalärare och har undervisat yoga i olika former, men har sin grund och sitt hjärta i vinyasa. 
Alexandra driver Dharma livsstil & yoga och undervisar över hela Sverige. Vi håller till i galleriet på plan 2. Kom ihåg egen yogamatta. Det finns tyvärr inga duschar, men det kommer snarare vara avslappnande än ansträngande yoga. Yogan ingår i det ordinarie inträdet. Välkomna!
 
 
Antoine DAgata
 
 
Fotografiska Akademin presenterar: Antoine D'Agata
 
It's not how a photographer looks at the world that is important.
It's their intimate relationship with it.
- Antoine D'Agata


Den 11:e december kommer Antoine D'Agata till Fotografiska för att hålla i en 5 dagar lång workshop. D'Agata är Magnum-medlem sedan 2004 och en kontroversiell karaktär i fotovärlden, vars dragning till tabulagda ämnen och mörka fotografier ofta upprör. 
Med endast 12 deltagande fotografer i workshopen kommer det att bli en intensiv och intim fotografisk upplevelse där man i gruppen inspireras och lär av varandra.

---> Läs mer & boka workshop här
 
 
Red books
 
 
Veckans kampanj i butiken: Red books av Andy Warhol
 
Som en inbiten och obeveklig användare av Polaroidkameror gjorde Andy Warhol tiotusentals polaroidfotografier under 1970-talet. Han etablerade ett rigoröst system av katalogisering för bilderna och satte dem i ordning i enskilda röda Holson Polaroid album. Dessa album, med Warhols originalordning och teman har förblivit intakt. Red Books är en röd trälåda innehållande 11 av Warhols Holson Polaroid album. 
Kampanjpris 325 :- (ordinarie pris 525 kr, gäller 6-12/9, 2012)
 
 
 
 
Brunch och fotokonst!
 
Med hösten kommer goda ting, som att vi börjar servera brunch igen! I helgen är första tillfället som ni kan avrunda helgen med konst- och smakupplevelser. Alla är självklart välkomna, men om du bokar din brunch i förväg ingår inträdet till Fotografiska! Snart så kommer vi även börja servera brunch på lördagar. Läs mer om brunchen nedan.

---> Läs mer & boka

 
 
 
Kommande utställning: Maria Friberg
 
In Flux
14 september – 25 november, 2012

Maria Friberg är en av Sveriges mest etablerade foto- och videokonstnärer. Hon ställer regelbundet ut i bland annat USA, Tyskland och Italien. Utställningen In Flux på Fotografiska rymmer Maria Fribergs mest kända serie Almost There och hennes senaste, The Painting Series.

---> Läs mer om utställningen

 
 
Paul Svensson
 
 
Julmiddag för alla sinnen
 
Sommaren kom knappt och lämnar oss i värsta fall snart. Men vi är brådmogna och tänker redan på julen. Om du eller ditt jobb vill äta julbord hos oss mellan 30 november och 20 december är det hög tid att boka bord nu för att få plats det datum ni föredrar.

Julbordet på Fotografiska är en serverad julmåltid och upplevelse som talar till alla sinnen. Paul Svensson, en av landets främsta kockar och matkreatör på Fotografiska, tar ett nytt grepp på julmaten och skapar en upplevelse för alla sinnen med julens dilikatesser. Han vill påminna oss om att julmaten faktiskt kan vara något alldeles extra – en lyxig måltid med fantastiska råvaror, grönsaker och klassiska rätter på nya sätt. 


Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska MuseetRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...