fredag 21 september 2012

Fotografiska Museet; Plura, Loreen och Club Killers


 
 
Fotografiskas höstfest!
 
Den 13 oktober är det dags för Fotografiskas stora höstfest! Med fyra scener runt om i Fotografiska kommer huset koka! På scen står bland andra Plura, Loreen och Club Killers. Varför inte kombinera din kväll i musikens tecken med en middag komponerad av Plura - som dessutom kommer spela några låtar exklusivt för middagsgästerna!

Under kvällen kommer du ha möjlighet att vinna en Samsung Galaxy SIII Fotografiska Edition!


---> För mer information och biljetter
 
 
 
 
© Sally Mann 
 
 
Sista chansen: Sally Mann
 
Nästa söndag är sista dagen med utställningen A Matter of Time av Sally Mann.
Passa på att uppleva Manns säregna och fängslande bilder innan det är för sent!
Utställningen A Matter of Time visar den målmedvetenhet med vilken Sally Mann skapar bilder som förvisso utgår ifrån hennes egen närhet, men som fortfarande berör universella, globala frågor. 
 
 
 
 
© Mikael Sandström
 
 
Onsdagskul: Komediklubben Karin med Vänner
 
Sista onsdagen i varje månad bjuder Karin Adelsköld in komiker till Fotografiskas bistro. Premiären var en succé med nästan 300 besökare och nu är det dags för andra tillfället. På scen står Özz Nûjen, Lena Frisk och rookien Christina Winner. Winner gjorde sin debut på ståupp-scenen för bara två år sedan, 70 år gammal. Titta förbi Fotografiskas på onsdag för en trevlig kväll. Kom tidigt för att vara säker på att få sittplats. Ordinarie inträde till museet, medlemmar gratis!

När: 19.00 den 26 september
Var: Fotografiskas Bistro, plan 2
 
 
 
 
David Drebin © Dreams of New York
 
Inbjudan till bokrelease och Artist Talk: David Drebin

(Teckna medlemskap och få exklusiv David Drebin-poster!)
 
I vår utställning Fashion! - modefotografi genom tiderna visade vi bland andra verk av fotografen David Drebin, känd för sina suggestiva landskapsbilder och ikoniska modefotografier. Vi är mycket stolta över att arrangera bokreleasen för David Drebins nya bok Beautiful Disasters på lördag. I samband med detta sker även ett Artist Talk och en boksignering på Fotografiska.

Tecknar du ett medlemskap i Fotografiska Familjen denna dag får du en exklusiv David Drebin poster som vi skapat speciellt för detta tillfälle (Motivet är Central Park i New York.)

Bokrelease och Artist Talk äger rum i lokalen F1. Ni når den genom att passera genom utställningen med Christer Strömholm. Alla Fotografiskas besökare är välkomna att delta, ingen föranmälan krävs. Ordinare inträde, medlemmar gratis.

Välkomna till Fotografiska på lördag, 22 september klockan 13.00
(dörrarna öppnas 12.30)

 
 
 
 
Premiär för F1-6: en monumental musikklubb i 6 delar
 
Nu är det snart dags för Fotografiska att förvandlas till ett storstilat dansgolv! Under sex kvällar och nätter från september till april kommer Fotografiskas första klubb någonsin gästas av några av vår tids främsta artister inom house, disco och elektronisk musik. Vi har plats för upp till 1200 personer och klubben blir samtidigt ett forum för ljud- och ljuskonst där olika konstnärer ges utrymme att tolka musiken.

Premiär: 29 september    
                                                                            
---> Läs mer om klubben
---> Köp biljetter här
 
 
 
 
© Christer Strömholm
 
 
Forskarfredag & Eric Gadd på Fotografiska 28/9
 
Lyssna på ett spännande samtal om smak mellan forskaren Östen Axelsson och skribenten Göran Segeholm om fotografisk smak. Att smak förändras vet vi alla, men vilka är funktionerna bakom? Det kostar dig inget men ordinarie inträde tillkommer om du vill se våra utställningar och lyssna till Eric Gadd (medlemmar inget inträde).

Vad hände egentligen mellan 1973, när 12-årige Göran Segeholm bara gillade fotografier av snabba motorcyklar, och år 2012 när han nickar uppskattande åt Sally Manns bilder av mänskliga kroppar i föruttnelse? Kom och lyssna på samtalsföredraget Smakresan så får du svar!
 
När: 18.00 den 28 september, ingång Fotografiskas långsida (kom tidigt för bra plats!)

Eric Gadd på scen 19:30
 
 
 
 
Nu serverar vi brunch på lördagar!
 
Låt helgen som kommer handla om konst- och smakupplevelser. Med utsikt över Stockholms inlopp serverar vi brunch på både lördagar och söndagar. Fotografiskas matinspiratör Paul Svensson har tagit fram en meny med fokus på det gröna. Alla är självklart välkomna, men om du bokar din brunch i förväg ingår inträdet till Fotografiska!

---> Läs mer och boka
 
 
 
 
© Göran Segeholm
 
 
Fotografering IV: Ditt fotografiska år
 
Kursen Ditt fotografiska år är vår längsta kurs hittills, den löper över ett helt år. Den riktar sig till dig som är mycket intresserad av eget fotograferande, men ändå inte är redo att gå en heltids- eller halvtidsutbildning. Om du fotograferar som privatperson eller som en del av ditt jobb spelar ingen roll.

I kursavgiften ingår fri entré till Fotografiska, kurslitteratur (3 böcker) samt lunch på kursdagarna.
 
 
 
 
© TV4
 
 
Paul Svenssons i Kockarnas kamp
 
På torsdagar kan ni se vår matinspiratör Paul Svensson i Kockarnas Kamp på TV4 och till vardags kan ni äta Pauls mat hos oss! Mellan 11-14 serverar vi lunch, och 17 - 20 serverar vi middag. Nu också på söndagskvällar!

---> Se första avsnittet av Kockarnas kamp

 
 
 
 
© Saga Wendotte
 
 
Young corner: The Dark Stories
 
I Young Corner på Plan 2 visar vi nu serien The Darker Stories (2012) av Saga Wendotte. Missa inte det, och besök gärna Wendottes webbsida för mer information.

---> www.sagawendotte.com

 
 
 
 
© Albert Watson
 
 
Veckans kampanj i butiken:
Strip Search av Albert Watson
 
En av de mest inflytelserika fotografer genom tiderna, Albert Watson, hyllas för sina grafiskt skulpturala porträtt, platser och stilleben.
Strip Search är en fotobok som helt tillägnas Las Vegas.
Kampanjpris 850 :- (ordinarie pris 1.150 kr, gäller 20-27/9, 2012)


Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska Museet


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...