tisdag 11 september 2012

Moderna museet i Malmö; I väntan på SUPERSURREALISMEN!

Salvador Dalí, Wilhelm Tells gåta, 1933 © Salvador Dalí, Fundación Gala-Salvador Dali/BUS 2012
 

I väntan på SUPERSURREALISMEN!

Den 29 september öppnar höstens stora utställning SUPERSURREALISMEN. I vad som blir museets största utställning någonsin intar drygt hundra verk hela museibyggnaden. Som besökare bjuds du på en tidsresa som startar 1566 med Arcimboldo och avslutas först 2012 med nyproducerade verk av Carsten Höller och Magnus Wallin. Däremellan visas klassiska surrealister som Salvador Dalí, Meret Oppenheim och Max Ernst.

För tillfället pågår därför ett hektiskt byggarbete i hela museet och under perioden 11-23 september är endast entrén och museibutiken öppna. Men även om utställningssalarna är stängda finns det möjlighet att besöka museet och se konst. Vi visar Dan Grahams videoverk Rock my Religion samt bidragen i teckningstävlingen Ge rasismen rött kort!. Fri entré för alla besökare. Observera att museet är helt stängt mellan 24-28 september.

SUPERSURREALISMEN öppnar under Gallerinatten den 29 september, kl. 18-00. Vi garanterar att det blir en spektakulär afton. Fri entré hela kvällen. Varmt välkomna!

Om Gallerinatten
Om SUPERSURREALISMEN
Särskilda öppettider för Sture bröd- & soppkafé
 
 
Rock my Religion
Visas utanför Turbinhallen t.o.m. 23 september

Missa inte det banbrytande videoverket Rock my Religion av den amerikanske konstnären Dan Graham, där han undersöker spåren och likheterna mellan rockmusiken och religionen.

Om Rock my Religion  
 
Ge rasismen rött kort!
Visas i caféet t.o.m. 23 september

I caféet går det att beskåda resultatet av teckningstävlingen Ge rasismen rött kort!, som är ett samarbete mellan Moderna Museet Malmö och Malmö FF. Prisutdelning sker den 16 september kl. 15, med tal av museichef John Peter Nilsson och Jan-Olov Kindvall, avdelningschef och ansvarig för fotbollsutveckling inom Malmö FF.

Om Ge rasismen rött kort!  


Mer information: Moderna Museet Alla uppdateringar: Moderna Museet
Hitta auktionen: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Moderna Museet/Press

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...