onsdag 19 september 2012

Stockholms auktionsverk; Dags att anmäla sig till höstens kurser!

Dags att anmäla sig till höstens kurser!
Nu börjar höstens kurser på Antikskolan. Vill du lära dig om mer om konsthistoria eller om olika möbelstilar? Du kan välja mellan ett tjugotal kurser i konst-, stil- eller möbelhistoria från olika epoker.

Vecka 40 startar bland annat följande kurser:
Konstutställningar - nu!
Torsdagar - NY KURS!
Vad händer i Stockholms konstliv i höst? Följ med på sju spännande besök i samtida gallerier och på aktuella utställningar på Moderna museet och Bonniers Konsthall mm. Vi tar oss också en titt på Stockholms Auktionsverks visning av Moderna.
Antikskolan
Termin I, antiken-rokoko, kvällstid
Antikskolan är en grundkurs som går igenom begreppen renässans, barock, rokoko, gustavianskt och Karl-Johan/empire. Möbler och inredningar är de huvudsakliga studieobjekten, men även konsthantverk som glas, silver, porslin, textilier mm tas upp.
Svensk konsthistoria med utblickar mot Norden
Termin I, medeltid-1850-tal
Den första terminen startar i medeltiden där vi fördjupar oss i arkitektur, måleri och skulptur. Vi fortsätter sedan framåt till 15-1600-talen med namn som David Klöcker Ehrenstrahl, 1700-talets fantastiska porträttkonst med Gustaf Lundberg och Ulrika Pasch och avslutar med 1800-talets Düsseldorfsmåleri.
Allmän konsthistoria
Termin I, antiken-medeltid
Allmän konsthistoria behandlar måleri, skulptur och arkitektur från antiken till 2000-talet. Första terminen sträcker sig från antikens Grekland och Rom fram till medeltiden. Studiebesök till museér, utställningar och Stockholms Auktionsverks visningar ingår.


Mer information på: www.auktionsverket.se Alla uppdateringar: Stockholms Auktionsverk
Hitta auktionen: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Stockholms Auktionsverk

Nyckelord:Stockholm,göteborg,malmö,Auktionsverk,stadsauktion,kvalitetsauktion,online,nätauktion,tema auktion,


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...