fredag 12 oktober 2012

Fotografiska Museet; Fest på lördag!


 
 

På lördag är det fest - boka biljett nu!

Har du inte sett utställningen med Christer Strömholm än? Varför inte se den och våra andra utställningar på lördag kväll när det är Fotografiskas stora höstfest!

På fyra scener runt om i huset uppträder bland andra Plura, Club Killers med Magnus Carlson (+hemliga gäster!), Tiny Harvest och Bill Öhrström. Kom förbi för Christer Strömholm och fotokonsten, njut samtidigt av musik och mat som Plura komponerat (ät en hel middag eller ta något lättare i bistron)!

Present till våra medlemmar:

Är du medlem i Fotografiska Familjen och köper biljett får du ta med en vän in utan extra kostnad! Skäm bort dig själv en kväll - gör på köpet någon du gillar glad!

---> Läs mer och köp biljett
---> Läs mer om medlemskap

 
 
 
 

Tycker du om vår räksmörgås? Glöm den.

Paul Svensson har tröttnat. Vi vet inte, men vi tror att stressen under Kockarnas kamp gjort honom lite tokig. Nu blir det inga fler räksmörgåsar - hela sortimentet i bistron åker all världens väg. Vi väntar med spänning på vad som ska ske. Ryker till och med kardemummabullen? Vad kommer istället? Medan ni och vi bidar tiden rekommenderar vi att ni hejar på Paul i Kockarnas kamp!

---> Kolla på Kockarnas kamp
 
 
 
 

Artist Talk: Christopher Makos & Paul Solberg

Den 19 oktober är det Artist talk och boksignering med Christopher Makos vars fotografier vi tidigare visat i utställningen Lady Warhol. Nu är de två aktuella med boken Tattoos Hornets Fire där de skildrar Stockholm ur ett Millenium-perspektiv. Den 19:e kan ni både få böcker signerade och höra dem tala om sina konstnärskap.

Samtidigt pågår Fotografiskas After Art i bistron och ni kommer kunna lyssna till Roth som spelar live.

När: 19:e oktober klockan 19.30, boksignering ca 21.30)
Var: I bistron på plan 2
Hur: Alla är välkomna, medlemmar gratis, ordinarie inträde för övriga.
 
 
 
 

Kommande utställning: Speak Truth to Power

Speak Truth to Power
27 oktober - 25 november 2012


Speak Truth to Power började som en bok med intervjuer av människorättsaktivister, skrivna av aktivisten Kerry Kennedy och med porträtt tagna av den nu avlidne fotografen och Pulitzer-pristagaren Eddie Adams. Fotoutställningen med porträtten öppnade i Washington och har visats i över tjugo städer i USA och är nu på turné över hela världen

De människor som porträtteras här är några av de modigaste på jorden – människorättsförsvarare som riskerar fängelse, tortyr och död i sin kamp för grundläggande rättigheter, som de flesta av oss tar för givna. Men de här människorna är inte offer – de är vår tids hjältar.

---> Läs mer om utställningen
 
 
 
 

Äntligen F1-6 igen!

Tack alla Ni som kom och förgyllde premiärkvällen av vår nya klubb F1-6!
Det blev en magisk kväll, och den 27 oktober är det dags för andra upplagan!
Miss Kittin (FR), Tale of Us, Life and Death (IT) och Horse Meat Disco (UK) för att nämna några av vår tids främsta artister inom house, disco och elektronisk musik som gästar Fotografiska när huset förvandlas till två storstilade dansgolv med ett atombombstarkt ljussken av audiovisuell inramning.

---> Läs mer
---> Köp biljetter
 
 
 
 

Haiti i bilder: Utställningen turnérar

I samband med att det i vintras hade gått två år sedan Haiti drabbades av en jordbävning, gav vi - med stöd från svenska Postkodlotteriets Kulturstiftelse - den framstående bildjournalisten Ron Haviv i uppdrag att dokumentera hur katastrofen drabbat människorna på Haiti.
Nu befinner sig utställningen på Nordenbergsskolan i Olofström. Därefter kommer den fortsätta till fler skolor och förhoppningsvis väcka många frågor!
Tipsa dina lärare om du tycker att det låter spännande så kanske utställningen kan komma till er!

---> Läs mer om utställningen
 
 
 
 

Fotografiska Akademin: Höstlovskurs!

Är du mellan 14 och 18 år, intresserad av foto och känner att du vill lära dig att ta bättre bilder? Boka dig då på Fotografiskas tre-dagarskurs som ger dig en riktigt bra introduktion till fotografering.
Med hjälp av roliga övningar guidar Anna Thorbjörnsson dig genom digitalfotograferingen grunder. Du får tre dagar fyllda med rolig och nyttig kunskap som hjälper dig att utvecklas som fotograf – du lär dig allt från att hantera kamerans olika inställningar, till enklare ljussättningar med studioljus, till att arbeta med bildkomposition.

---> Läs mer och boka workshop här
 
 

Pauls julmiddag snart fullbokad

Vår matinspiratör Paul Svensson är aktuell med Kockarnas kamp på TV4. Trots att det bara är oktober är det det hög tid att boka Pauls julbord nu. Torsdagar och fredagar är det redan fullt. Om du vill ta med familjen hit en söndag i jul eller julavsluta med kollegorna någon veckodag - boka inom kort för platserna kommer ta slut.
 
 

Veckans erbjudande: 
Vivian Maier

Vivian Maier var en barnflicka som mellan 1950-1999 tog över 100 000 fotografier i framförallt Frankrike, New York och Chicago. Maier förblev okänd fram tills att historikern John Maloof köpte en kartong med negativ och filmrullar från ett auktionshus i Chicago. Maloof scannade in samtliga negativ och presenterar här de bästa urvalet från en högst begåvad gatufotografs hittils osedda verk.

Ordniarie pris: 370:-
Kampanjpris: 285:-
Gäller: 11-17/10

---> Beställ i vår webshop


Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska MuseetRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...