torsdag 4 oktober 2012

Fotografiska Museet; Nya utställningar

 
 
Ny utställning: Kenneth Gustavsson
 
The Magic Bar
5 oktober - 18 november 2012

Kenneth Gustavsson (1946–2009) var en tongivande fotograf i Sverige under slutet av 60-talet och under större delen av 80- och 90-talet och representerade svensk och nordisk fotografi på utställningar i bland annat New York, Arles, Amsterdam, Houston och Prag. Hans sätt att fotografera var särpräglat och mycket konsekvent. Det starka personliga uttrycket, Gustavssons förmåga att se och besjäla utsnitt och detaljer ur tillvaron och hans ovanliga talang för att gestalta vardagens magi gör honom tidlös och ständigt aktuell.

I utställningen The Magic Bar visas många av Kenneth Gustavssons originalprintar – från 60-talets tidstypiskt kontrastrika till de mjukt softade och mycket subtila från senare tid. Kenneth Gustavsson lade stor vikt vid arbetet i mörkrummet och de dovt nedtonade printarna från 90-talet har blivit något av hans signum.
 
 
 
 
Pauls julmiddag snart fullbokad
 
Vår matinspiratör Paul Svensson är aktuell med Kockarnas kamp på TV4. Trots att det bara är oktober är det det hög tid att boka Pauls julbord nu. Torsdagar och fredagar är det redan fullt. Om du vill ta med familjen hit en söndag i jul eller julavsluta med kollegorna någon veckodag - boka inom kort för platserna kommer ta slut.
 
 
 
 
Ny utställning: Johan Willner
 
Boy Stories
5 oktober - 18 november 2012
Johan Willner arbetar med iscensatt fotografi, inspirerad av en dokumentär tradition. Genom att återskapa minnesbilder formas fotografier som kan upplevas verkliga men som är konstruerade in i minsta detalj.
I serien Boy Stories (2006-2012) återvänder Johan Willner i tiden. Till en plats där något hände, till ett ögonblick som aldrig lämnat honom. Fotografierna skildrar minnesbilder från barndomen. Minnen som alla har omformats och färgats av tiden men som på något sätt alltid funnits kvar. I detaljrika fotografier presenteras filmiska scener från minnen, drömmar, tolkningar och ibland illusioner.
 
 
 
 
Ta med en vän på Fotografiskas höstfest!
 
Den 13 oktober är det dags för Fotografiskas stora höstfest!
Med fyra scener runt om i Fotografiska kommer huset koka! På scen står bland andra Plura, Club Killers (Loreen har bliv tvungen att ställa in) Tiny Harvest och Bill Öhrström.

Som en present till våra medlemmar får alla medlemmar som köper biljett ta med en vän på festen utan extra kostnad. Ett perfekt tillfälle att göra någon du tycker om glad!

Om du inte är medlem i Fotografiska Familjen än, eller om ni är flera som vill gå, är det alltså ett riktigt bra läge nu att teckna medlemskap i Fotografiska Familjen!

Bonus: Under kvällen kommer du ha möjlighet att vinna en Samsung Galaxy SIII Fotografiska Edition!

---> Läs mer om medlemskap

---> För mer information och biljetter
 
 
 
 
Peace Parks Foundations insamlingsmiddag på Fotografiska
 
I våras visade vi utställningen Stolen Children - Soldiers of The Lord's Resistance Army, om offren för Herrens Motståndsarmé i centrala Afrika.
Den 8 oktober är FN:s särskilda sändebud i konflikten med Herrens Motståndsarmé, Joaquim Chissano, på Fotografiska. Han kommer hit för att delta i organisationen Peace Parks insamlingsmiddag till stöd för deras arbete med gränsöverskridande fredsparker i södra Afrika. Chissano sitter i Peace Parks styrelse och är Mocambiques förre president.

Fotografiskas matinspiratör Paul Svensson kommer bjuda på en kulinarisk matupplevelse och under middagen kommer det finnas flera tillfällen att stödja Peace Parks Foundation Swedens arbete.

---> Läs mer om Peace Parks verksamhet och boka plats på middagen
 
 
 
 
Ditt fotografiska år
 
Nu finnas det bara några platser kvar till kursen Fotografering IV: Ditt fotografiska år. Kursen är vår längsta kurs hittills, den löper över ett helt år. Den riktar sig till dig som är mycket intresserad av eget fotograferande, men ändå inte är redo att gå en heltids- eller halvtidsutbildning. Om du fotograferar som privatperson eller som en del av ditt jobb spelar ingen roll men målet med kursen är att du ska växa som fotograf, både på kort och lång sikt. Du kommer  att ha stort utbyte av att få hänge dig åt fotografering med bra feedback under ett helt år

---> Läs mer och boka Ditt fotografiska år här

 
 
 
 
 
 
Vi har nya öppettider!
 
Ni har väl inte missat att vi har nya öppettider? Till förmån för alla kvällspigga personer kommer vi nu ha öppet längre på kvällarna.

På söndagar, måndagar, tisdagar och onsdagar har vi öppet 9.00 - 21.00.

På torsdagar, fredagar och lördagar är det konsert i bistron och då har vi öppet från 9.00 på morgonen till 23.00 på kvällen!
 
 
 
 
 
Njut av helgen!
 
Avsluta veckan med en stämningsfull brunch på Fotografiska. Varje lördag mellan 11-13 och varje söndag mellan 11 -16 serverar vi vällagad brunch för hela familjen i festsalen på plan 2.
På Fotografiskas brunch samlas gästerna tillsammans vid våra runda bord (så kallad community table brunch) och avnjuter förstaklassiga råvaror och den fantastiska utsikten.

Om ni förbokar en plats så ingår entré till Fotografiska.

---> Boka här
 
 
 
 
 
Present: Takeaway-mugg med citat
 
Den perfekta presenten till alla kaffe- och fotokonnässörer! Designen är utformad speciellt för Fotografiska med Robert Capas välkända citat tryckt på muggen:

"If your pictures aren't good enough, you aren't close enough"

Kampanjpris: 85:- (ord. 135 :-)
Erbjudandet gäller 4-10/10

---> Läs mer och beställ
 
 
 
 
 
Så blir dina foton bättre!
 
Dem 10 oktober börjar kursen Bildbehandling i Elemants. Kursen är för dig som vill lära dig grunderna i digital bildbehandling. Du får kunskap om det digitala arbetsflödet - från att ladda in bilderna till utskrift och publicering på webb. Men framför allt kommer du lära dig de verktyg som behövs för att göra dina digitala bilder ännu bättre. Elements är för dig som dels vill bli introducerad till den digitala bildbehandlingens värld, och dels vill få användbara kunskaper i bildbehandling som räcker riktigt långt.

---> Läs mer och boka workshop här
 
 

Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska MuseetRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...