onsdag 31 oktober 2012

Fotografiska Museet; Stand-up ikväll!


 
 
©Maria Adelsköld
 
 

Äntligen dags för komediklubben Karin med vänner igen!

Om du kommer förbi ikväll för att se våra utställningar  kan du samtidigt gå på komediklubben Karin med vänner. På scen står Anna-Lena Brundin, Ahmed Behran och Henrik Blomqvist (Marcus Birro har tyvärr ställt in pga sjukdom). Vi har flyttat klubben till en lokal i anslutning till bistron med fler sittplatser, så om ni planerar att äta före - se till att komma i god tid så att ni är mätta och belåtna vid 19.00 då vi kör igång!--->Läs mer om komediklubben
-
-->Läs mer om utställningarna
 
 
 
 

Snart stänger alla utställningar

Tiden rinner iväg och det är redan slutet av oktober. Det betyder att det bara är ett par veckor kvar av den svenska fotokonsten på Fotografiskas väggar. Den 18:e november stänger Kenneth Gustavsson och Johan Willners utställningar, den 25:e november stänger vi även Christer Strömholm och Maria Friberg. 
Passa på att se vår fantastiska svenska fotokonst nu!
 
 
 
 
 

Livemusik i Bistron tre dagar i veckan

Varför inte avrunda kvällen på Fotografiska med en kombination av fotokonst och livemusik? Varje torsdag, fredag och lördag kan du inleda kvällen med våra utställningar för att sedan njuta av musiken i Bistron med Stockholms finaste utsikt.
Baren erbjuder ljuva förfriskningar och en enkel barmeny finns att tillgå för den som är hungrig.

På scen den här veckan:

1/11: Jill Nord

2/11: Jaqueline Ronneklew
3/11: Adam Chiapponi


---> Klicka dig in på kalendariet för uppdateringar om kommande spelningar

 
 
 
 

Studentrabatt veckan ut

I vår välsorterade butik kan du hitta julklappar till både familj och vänner. Här hittar du allt från fina fotoböcker till planscher och spel.

Till och med söndag får alla studenter 10 procent i rabatt i butiken på Fotografiska. Passa på att fynda julklappar redan nu. (gäller ej: webshop, entrer, presentkort, medlemsskap, triptyker samt andra kampanjer)

---> Fotografiskas webshop
 
 
 
 
©Anna-Sara Stävmark
 
 

Ny utställning: BARN DOM

26 oktober - 25 november 2012

Fotografiska vill bidra till att öka förståelsen för hur sjukdomen påverkar vardagen för de barn och ungdomar som drabbats. I samarbete med Barncancerfonden visar vi utställningen BARN DOM. Den består av fotografier tagna av ungdomar som har, eller har haft, cancer.

Fotografiskas huvudpartner Lumix donerade kameror till 11 barn som under året fått gå en workshop i Fotografiska Akademin. Projektet har givit ungdomarna ett redskap och forum för att skildra sin vardag. De har fotat efter Barncancerfondens ledord hopp, mod och ansvar och det är några av dessa bilder som nu visas i Young Corner på Fotografiska.

---> Läs mer om utställningen här
 
 
 
 

Kommande utställning: David LaChapelle

Burning Beauty
30 november - 3 mars 2013


David LaChapelle är känd för att kombinera en unik och överdriven realism med ett djupgående socialt budskap. Utställningen Burning Beauty är hans största någonsin och sträcker sig över Fotografiskas alla våningar. Med en estetik från konsumtionskulturen, en civilisationskritisk blick och ett andligt sökande skildrar LaChapelle världen ur ett paradoxalt perspektiv, både kritiskt och fascinerat.

---> Läs mer om utställningen här

 
 

Kombinera vin & konst

Ta med dig din partner, bästa vän eller kollega för en trevlig och inspirerande kväll på Fotografiska! Varje tisd 17:30-20:00 är det vinkväll  i samarbete med Grand Vinum. Kombinera en guidad tur på någon av våra utställningar med ett vinmingel där du lär dig att kombinera smakerna av vin och mat i dialog med vår sommelier. Du kommer också lära dig mer om vilken typ av vin som passar just dig.

---> Läs mer och boka här

 
 

Brunchdags!

Avsluta veckan med en stämningsfull brunch på Fotografiska. Varje lördag och söndag serverar vi brunch i festsalen på plan 2. Där samlas gästerna tillsammans vid våra runda bord (så kallad community table brunch) och avnjuter förstaklassiga råvaror och den fantastiska utsikten. Som vanligt är allt vi serverar i största möjliga mån ekologiskt.

Om ni förbokar en plats så ingår entré till Fotografiska.

---> Boka brunch på lördag
---> Boka brunch på söndag

 
 
 

Julmiddag - fåtal platser kvar

Om du vill ta med familjen hit en lördag eller söndag i jul - boka inom kort för platserna till Pauls julmiddag kommer att ta slut! Torsdagar och fredagar är det redan fullt. 
Även jullunchen är nästan fullbokad men det finns fortfarande några platser kvar om du vill julavsluta med kollegorna någon veckodag!

---> Boka julbord här
 
 

Akademin: Foto I Helg

I kursen Fotograferin I helgworkshop får du en stabil grund att stå på både vad gäller teknik och bildtänkande. Men framför allt vill vi, med hjälp av våra duktiga och engagerade lärare, inspirera dig att gå vidare i ditt fotograferande. Fotografering I passar bra för dig som vill ha kunskap som fungerar, men inte känner ett stort behov av att gräva ner dig i detaljer.

---> Boka foto I Helg här


Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska MuseetRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...