fredag 12 oktober 2012

Lauritz.com; Rekordpriser och stort internationellt intresse för Axel Einar Hjort hos Lauritz

Lauritz.com Norrköping bokades nyligen in på en hemvärdering av ett möblemang. Under besöket var det inte ursprungsmöblemanget som var det mest intressanta utan något helt annat som fångade Lauritz.coms experts intresse.


Experten hade fått syn på ett bord av svenska möbeldesignern Axel Einar Hjort. Det visade sig att bordet var en del av ett större möblemang och efter genomgång av hus och förråd fann man fem stolar och ytterligare ett bord. Möblerna hade vid ett tidigare tillfälle varit nära att hamna i Valborgsmässobrasan, men räddats i sista stund.


Kunden trodde inte det fanns något intresse för möblerna, då de hade funnits i familjens ägo i ett par generationer, men bestämde sig för att sälja möblerna genom Lauritz.com.

Det visade sig vara ett mycket bra beslut, då totala klubbslaget efter en rafflande kamp mellan flera internationella svenska och internationella köpare, landade till slut på totalt SEK 129 500, vilket för flera av delarna är rekord.

Lauritz.com ser just nu ett mycket stort intresse både i Sverige och internationellt för Axel Einar Hjort, och har på senare tid sålt flera möbler för riktigt höga klubbslag. Även i gårdagens auktioner kunde man se det internationella intresset med flera av de mer aggressiva budgivarna från Paris och New York.


 Mer information: www.lauritz.com Alla uppdateringar: Lauritz.com

Hitta auktionen: Se auktionens hemsida
Informations källa: Lauritz.com

Nyckelord:lauritz.com,stockholm,malmö,helsingborg,örebro,sverige,online,webauktion,nätauktion,auktion,antikt,konst,design,lösöre,möbler,belysning,porslin,keramik,glas,silver,mattor,