torsdag 15 november 2012

Fotografiska museet; Frukostinbjudan LaChapelle


 
 

Sista chansen: Willner, Gustavsson & Friberg

Nu är det inte lång tid kvar som utställningarna Boy Stories av Johan Willner och The Magic Bar av Kenneth Gustavsson visas - 18 november stänger båda utställningarna! Veckan efter stänger dessutom utställningarna med Maria Friberg och Christer Strömholm.
Kommer ni förbi på torsdag, fredag eller lördag kväll kan ni kombinera besöket med att lyssna på en akustisk spelning i vår bistro.
 
 
 
 
 
"Fjellis" visar Christer Strömholm

Om mindre än två veckor stänger Christer Strömholms utställning. Har du inte sett  den än kan du med fördel låta Christer Fjellman visa dig runt den 23 november. "Fjellis”, som han kallas, gick som yngste elev någonsin (1969 - 1972) på den anrika Fotoskolan. ”Fjellis” ansågs då vara något av ett fotografiskt underbarn, en urskarp kopist och kunnig i fotografi trots sin ringa ålder.
Nu har vi lyckats övertala honom att berätta hur det var under hans tid på Fotoskolan. Vad minns han från den tiden och hur var hans rektor Christer Strömholm?

När: 23 november, kl. 16.00.
Ordinarie inträde, medlemmar gratis.
 
 
 
 
 
 
Medlemsfrukost inför David LaChapelles utställning

Exklusivt för våra medlemmar bjuder vi på frukost i Fotografiskas fina Bistro, och visar utställningen Burning Beauty innan den öppnar för allmänheten. Om du inte redan är medlem i Fotografiska Familjen har du möjlighet att bli det på plats.
Anmäl dig i tid då antelet platser är begränsat, och ta glöm inte ditt medlemskort.

När: 30 november, kl 08.00

Varmt välkommen!

---> Anmäla dig till frukosten här
---> Bli medlem här
 
 
 
 
 
 

Artist Lecture: David LaChapelle

David LaChapelle har under 25 år skapat en gränsöverskridande bildvärld. Ett inkluderande universum där alla kön, hudfärger, kroppstyper och åldrar har en given plats. I hans konstnärskap skildrar LaChapelle det vi varje dag möter i vår vardag och bilderna kombinerar estetik från konsumtionskulturen med en samhällskritisk blick och ett andligt sökande. LaChapelles perspektiv är ofta paradoxalt, både kritiskt och fascinerat

OBS! Föreläsningen sker på engelska och antalet platser är begränsat.

När: 30 November, dörrarna öppnas kl 17:00

---> Köp biljett här (medlemmar i Familjen har rabatt!)
 
 
 
 
 
Läs Fotografiskas tidning på nätet!

I Fotografiskas senaste tidning finner du intervjuer med, och texter om, bland andra Strömholm, Gustavsson, Friberg och Willner. Läs om Daido Moriyama, Google-konst och om vad ett fotografi egentligen är och mycket annat smått och gott för den fotointresserade!
Missa inte att ta med dig en kopia av tidningen när du besöker oss!
Vi har öppet 9-23 (tors-lör) och 9-21 (sön-ons).

---> Läs Fotografiskas tidning här
 
 
 
 
 
 

©Maria Adelsköld

 
Årets sista Karin med vänner

Den 28 november är det sista gången för komediklubben Karin med vänner det här året. Det blir en kväll fylld med härlig och rolig stämning tillsammans med komiker, både välkända och nybörjare.
Vi tackar för hösten som varit och kvällen i ära har Karin Adelssköld bjudit in Ann Westin och Tobias Persson.

Vi har flyttat klubben till en lokal i anslutning till bistron med fler sittplatser, så om ni planerar att äta före - se till att komma i god tid så att ni är mätta och belåtna vid 19.00 då vi kör igång!


---> Läs mer om komediklubben
 
Fotografiskas fina mugg

Kallre dagar kräver varmare drycker. Takeaway-muggen från Sagaform är  gjord i porslin och designen är utformad speciellt för Fotografiska med Robert Capas välkända citat tryckt på muggen:

"If your pictures aren't good enough, you aren't close enough"

Pris: 135,00 kr

---> Fotografiskas webshop
 
 
 

Boka jul- och jobblunch 

Varför inte ta med kollegorna eller andra viktiga personer i ditt professionella nätverk på Paul Svenssons jullunch. Vi serverar jullunch måndag-fredag 12-14. I menyn ingår bland annat olivrökt lax och ungsstekt gårdsgris. Många dagar är redan fullbokade så läs mer och boka så fort som möjligt.

---> Läs mer och boka

 
 

Julklappstips: Fotokurs

Fotografiska Akademin erbjuder ständigt nya kurser och workshops. Varför inte ge bort en kurs i julklapp till en familjemedlem eller vän?

Matfotografering, foto för föräldrarlediga, nybörarkurser eller kurserer på avancerad nivå - det finns något för alla smaker.

---> Läs mer om våra fotokurser

Foto: Matilda Lindeblad


Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska Museet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...