torsdag 8 november 2012

Fotografiska Museet; Nytt världsrekord


 
 

Var med och slå världsrekord!

Den 30 november öppnar vi utställningen Burning Beauty av David LaChapelle, hans största utställning någonsin. För att David ska känna sig riktigt välkommen vill vi skapa världens längsta röda matta. Redan nu är den över 150 meter men för att slå rekordet behöver vi din hjälp!

Gå in på welcomedavid.se och tryck på knappen!

---> Läs mer om David LaChapelles kommande utställning här

 
 
 
 

Sista chansen: Johan Willner & Kenneth Gustavsson

Nu är det inte lång tid kvar som utställningarna Boy Stories av Johan Willner och The Magic Bar av Kenneth Gustavsson visas - 18 november stänger båda utställningarna! Veckan efter stänger dessutom utställningarna med Maria Friberg och Christer Strömholm.
Kommer ni förbi på torsdag, fredag eller lördag kväll kan ni kombinera besöket med att lyssna på en akustisk spelning i vår bistro.
 
 
 
 

Artist Lecture: David LaChapelle

David LaChapelle har under 25 år skapat en gränsöverskridande bildvärld. Ett inkluderande universum där alla kön, hudfärger, kroppstyper och åldrar har en given plats. I hans konstnärskap skildrar LaChapelle det vi varje dag möter i vår vardag och bilderna kombinerar estetik från konsumtionskulturen med en samhällskritisk blick och ett andligt sökande. LaChapelles perspektiv är ofta paradoxalt, både kritiskt och fascinerat

OBS! Föreläsningen sker på engelska

Ingång: Huvudentré, dörrarna öppnas: 17:00

---> Köp biljett här (medlemmar i Familjen har rabatt!)
 
 
 
 

Familjesöndag: Fira 1:a advent med julmiddag!

Förberedelserna för Fotografiskas julbord är redan långt gångna och den 1:a advent är det premiär. Ett julbord, som precis som förra årets succé, inte alls är något vanligt julbord. Det är en spektakulär middagssittning och en helhetsupplevelse för alla sinnen från entré till att du lämnar byggnaden.
1:a advent erbjuder vi julmiddag från kl 16.00 för hela familjen. Platserna för Paul Svenssons julmiddag har dock redan tagit slut vissa dagar så passa på att boka nu vare sig 1:advent eller ett annat datum passar bäst.

---> Läs mer om Fotografiskas julbord
---> Boka julbord för första advent här
 
 

Utställningen turnérar: Haiti i bilder

I samband med att det i vintras hade gått två år sedan Haiti drabbades av en jordbävning, gav vi - med stöd från svenska Postkodlotteriets Kulturstiftelse - den framstående bildjournalisten Ron Haviv i uppdrag att dokumentera hur katastrofen drabbat människorna på Haiti. Nu befinner sig utställningen på Per Brahe-gymnasiet i Jönköping. Därefter kommer den fortsätta till fler skolor och förhoppningsvis väcka många frågor! Tipsa dina lärare om du tycker att det låter spännande så kanske utställningen kan komma till er!

---> Läs mer om utställningen här
 
 
 
 
©Nick Brandt
 
 

Slipp julstressen - beställ julklapparna i förväg

I vår välsorterade butik kan du hitta julklappar till både familj och vänner! Här finner du fina fotoböcker, posters från tidigare utställningar (som Nick Brandts lejonhane ovan) magasin, vykort och roliga spel. Eller varför inte ge bort ett presentkort på ett medlemsskap eller en fotokurs?
Välkommen in till Fotografiskas webshop eller butik!
 
 

Boka jul- och jobblunch 

Varför inte ta med kollegorna eller andra viktiga personer i ditt professionella nätverk på Paul Svenssons jullunch. Vi serverar jullunch måndag-fredag 12-14. I menyn ingår bland annat olivrökt lax och ungsstekt gårdsgris. Många dagar är redan fullbokade så läs mer och boka så fort som möjligt.

---> Läs mer och boka

 
 

Akademin: Matfotografering

Proffsigt fotograferade och efterarbetade matbilder handlar om mer än att bara illustrera mat. Det handlar om att med bildens hjälp få dig att känna dofter och smaker.

På Matilda Lindeblads tvådagars-workshop lär du dig att ta mer professionella matbilder som hjälper dig att förmedla olika matupplevelser. Vi fotograferar riktig mat och kursen tar på ett konkret sätt upp hur du ska hantera de olika komponenter och moment som krävs för att uppnå tilltalande matbilder.

Matildas workshop är väldigt populär och nästa matfotografering kommer inte tillbaks förrän hösten 2013 - så passa på nu!

Foto: Matilda Lindeblad

---> Boka workshop här


Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska MuseetRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...