fredag 14 december 2012

Fotografiska museet; Luciafirande och Julklappstips


 
 

Fira Lucia på Fotografiska med Södra Latins Kammarkör

 
Torsdagen den 13 december är det äntligen dags att fira Lucia. Vid ca 19.15 får vi besök i bistron av Södra Latins Kammarkör som bjuder på ett kortare luciatåg. Kvällen till ära har vi laddat upp med saffransbullar som Conrad Tyrsén och Ted Johansson bakat. De stod för årets Nobeldessert - vilken nu serveras på Fotografiska. Kom förbi för en härlig kväll där du kombinerar att se utställningen Burning Beauty med att fira Lucia. Vare sig du väljer att äta Nobeldessert, saffransbulle eller bara njuta av utställningen är du självklart lika välkommen!

Från 17.00 på Lucia erbjuder vi våra besökare kaffe, saffransbulle och ordinarie inträde för 125 :-

När: Torsdagen den 13 december, kortare luciatåg ca 19.15
 
 
 
 

Julklappstips: Affischer!

 
Ta en titt i vår webshop och dyk ned bland alla våra affischer. Sedan vi öppnade för två och ett halv år sedan har vi haft utställningar med bland andra Robert Mapplethorpe, Sarah Moon, Vee Speers, Nick Brandt, Helen Levitt och Christer Strömholm, för att bara nämna några. I vår webshop hittar ni affischer från alla de toppnamn inom fotografin som vi ställt ut!

---> Kolla in våra affischer

OBS. Beställ senast 19:e dec klockan 10.00 för att få det levererat före julafton
 
 
 
 
 

Julklappstips: Fotografernas bästa bilder, vol. 2

 
Den ultimata inspirationsboken för fotografer kom ifjol. Nu har uppföljaren kommit - Fotografernas bästa bilder och hur de kom till, vol. 2. Den här gången med ett ännu starkare bildmaterial, vassare tutorials och dessutom med fler spännande fotogenrer. Om du inte redan köpt första volymen kan du undvika att köpa grisen i säcken genom att provläsa boken, men om det händer att du ser en bild och undrar hur i hela fridens namn fotografen fått till bilden - då kan vi nästan lova att det här är en bok i din smak.

---> Provläs boken här
-
--> Beställ boken här
 
 
 
 
 

Julklappstips: Medlemskap i Fotografiska Familjen

 
Varför inte ge bort ett medlemskap i Fotografiska Familjen i julklapp? Vi har ett flertal olika slags medlemskap som har den gemensamma nämnaren att de ger fritt inträde till Fotografiska under ett år - vilket i sin tur gör att den du ger medlemskapet till får se ca 25 fotoutställningar. Dessutom tillkommer ca tre konserter i veckan, rabatter i bistron och på fotokurser samt inbjudningar till utvalda vernissager.

Kort och gott en julklapp som räcker ända tills nästa jul!

---> Köp presentkort på medlemskap
 
 
 
 
 

Julklappstips: Sportlovskurs 14-18 år

 
Känner du någon som är mellan 14 och 18 år och intresserad av foto? Ge bort Fotografiskas tre-dagarskurs i julklapp. Kursen äger rum under sportlovet och ger en riktigt bra introduktion till fotografering och bildbehandling. Perfekt för den som vill lära sig ta bättre bilder och samtidigt lära känna andra fotointresserade! Lärare är Emma Svensson, grundare av bildbyrån Rockfoto.

---> Läs mer och boka kursen
 
 
 
 
 

Öppettider och visningar i jul

 
Vi har som vanligt öppet 9-21 (sön-ons) och 9 -23 (tors - lör).
Vi har endast stängt på julafton.

Kom till oss så bjuder vi på en djupare inblick i LaChapelles värld. I mellandagarna erbjuder vi öppna visningar av utställningen Burning Beauty. Det ingår i ordinarie inträde och det krävs ingen förbokning - men platserna är begränsade till 30 pers/visning.

Ta en paus från julstressen och visa släkten utställningen Burning Beauty!

När: Öppna visningar 25:e, 26:e, 27:e december
Tid: 12:00 & 17.00


Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...