måndag 17 december 2012

Stockholmsmässan; Unik samling 1700-talsstolar visar under Antikmässan 2013

Under Antikmässan, som går på Stockholmsmässan den 14-17 februari 2013, kommer en unik samling 1700-tals stolar visas under parollen ”Stolens guldålder”.
– 1700-talet och en bit in på 1800-talet representerar stolens guldålder inom den svenska stoltillverkningen och framförallt den i Stockholm. Dessa stolar var unika på grund av den höga kvalitén samt en enkel men elegant formgivning, och i motsats till engelska stolar var de målade, berättar Bo Söderberg, som sammanställt utställningen.
Utställningen kommer att visa cirka 20 stolar, alla med en alldeles egen historia och kvalitet. Till exempel tar Bo Söderberg med sig en Gunnebo-stol, en elegant matsalsstol som endast återfinns på Gunnebo Slott, ett par stolar från senbarocken som sticker ut ur mängden med sin kraftfulla formgivning samt några stolar som inte finns dokumenterade någonstans, och nu visas för allmänheten för första gången.

– Mitt intresse började egentligen med antika matbord och gled sakta, men säkert, över till att även innefatta stolar. Nu har jag samlat på stolar i 25 år och har flera som finns i ett fåtal exemplar. De är unika och jag vill säkerställa att de bevaras för omvärlden, berättar Bo.
– Jag vill att stolarna ska synas tillsammans i en stor matsalsgrupp, där kontrasten mot omgivningen tillåter dem att sticka ut och tydligt visa hur unik varje enskild stol är. De kommer att visas i en utomhusmiljö, med information om stolen i form av ett inbjudningskort utplacerat på bordet. Målet är att skapa en pedagogisk och intressant utställning som också berättar om samlaren Bo Söderberg. Det säger designern bakom utställningen, Malin Marceau från Stockholmsmässan.
Bo Söderberg driver till vardags företaget Antiqvm, med lokaler både i Tågarp och i Stockholm. Utställningen ”Stolens guldålder” har han sammanställt i samarbete med Antikmässan, där den visas under hela mässan den 14-17 februari 2013.
För mer information kontakta:
Ida Mlowe, presskoordinator, ida.mlowe@stockholmsmassan.se, 08-749 44 13
Susann Moberg Granström, projektchef  Antikmässan, susann.moberg-granstrom@stockholmsmassan.se, tel 0707-894 144,

Mer information: www.antikmassan.se Alla uppdateringar: Stockholmsmässan


Hitta auktionen: Karta/vägbeskrivning
Informations källa: www.antikmassan.se

Nyckelord: Antikmassan,Stockholmsmässan,älvsjö,stockholm,februari,2013,antik,konst,design
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...