torsdag 31 januari 2013

Auktionshuset i Solna; Nya tider :: isolna.se


Vi lanserar vår nya budgivning i realtid tillsammans med över 500 nyinkomna föremål! 


Nytt för helgen är förbättringar av budgivning i realtid över nätet. Förr var detta enbart möjligt via en separat tjänst vilket komplicerade ärendet. Nu kommer inloggningen att ske via vår egen sida och system vilket dramatiskt förenklar medverkan under auktion. Allt du behöver göra är att aktivera ditt kundnummer för budgivning LIVE. Klicka här för mer information.


För er som uppskattar modern formgivning har mycket att hitta i katalogen, oavsett om det är möbler, keramik, konst eller något annat som eftersöks. Men som alltid har vi något för alla och här och var står både föremål från 1800-talet och 1700-talet ut i kontrast.

Ovanligt mycket tavlor har letat sig till oss. Äldre högkvalitativt måleri står Carl Johansson för med ett av hans uppskattade vintermotiv. Knut Ekwall är ett annat stort namn vilken figurerar med ett klassiskt porträtt. Peter Dahl skapar stark kontrast med tre alster i blyerts, tusch och akvarell. Vidare modernt hittar vi i Göran Tull från sviten med kändisar och hotdog, Bo Beskow med gården vid Österlen och Kjartan Slettemark med tre litografier.

Möblerna bjuder på många fina inslag. "Liten Eva" från Kerstin Hörlin-Holmquist, bokhyllan "Tema" från IKEA, det eleganta vitrinskåpet stämplat Svante Skogh trängs med en mängd andra retromöbler. Givetvis finns alla möjliga stilblandningar tillverkade under 18- och 1900-talet också representerade. Till sist finns ett utrop genuint 1700-tal med ett par vita stolar i gustaviansk stil.

Porslin och keramik visar vi som alltid upp ett starkt utbud. Den ovanliga figurinen, närmast lik Amalia, från Lisa Larson har redan generat ett intresse. Ovanlig är också så Gasellen av Vicke Lindstrand, dessvärre med en lagning. En stor del av "Utrotningshotade djur" i keramik med tio utrop ger dig chans för vacker dekoration eller ett komplement till samlingen. Vidare och värt att nämnas är den eleganta servisen med gyllene bockhuvuden från Rörstrand, flertal delar "Prunus", "Valencia", "Måsen", "Musselmalet" och mycket mer. Man kan säga att det är smockfyllt i våra skåp. Hjälp till att utrymma för nytt!
Ett flertal utrop med fina servisdelar i glas finns också som komplement. Vi har "Silvia" och "Karolina" från Orrefors och "Fontän" från Kosta Boda. En mängd finskt glas som aldrig verkar sina i kraft finns i form av "Senator", "Ultima Thule", "Droppring", "Tsaikka", "Gaissa" och mycket mer.
Endast en bild säger mer än mina hundra ord, så klicka in dig i vår stekheta katalog och beskåda utbudet själv. På söndag den 3 februari klockan 12.00 fortsätter vi att ge dig mer auktion!

Varmt välkomna till oss i Solna!
 www.isolna.seAll världens djur
Ur serien "Utrotningshotade djur". Nordiska Kompaniet, Världsnaturfonden och Gustavsberg. Paul Hoff och Lisa Larson. 10 utrop. Begränsade exemplar. Originalcertifikat medföljer.Inte som alla andra
En ovanlig figurin av Lisa Larson hann bara ligga ute i några minuter innan några rappa budgivare nappade. Följ kampen för det åtråvärda exemplaret i vår katalog!
 


Väggar är konstraster
Göran Tull, Peter Dahl, Carl Johansson, Knut Ekwall, Bo Beskow, Carl Månsson, Kjartan Slettemark, Bengt Lindström, Yrjö Edelmann, Jan Lundqvist, Emilé Breyesse samt oidentifierade konstnärer till ert förfogande!
 


Fontän av Vicke Lindstrand
Vicke får samas med en mängd andra kreationer; "Karolina" och "Helena" av Gunnar Cyrén, "Silvia" av Ingeborg Lundin samt en mängd finska alster från Timo Sarpaneva och Tapio Wirkkala.
 


Hypnotiska horn
Gasell av Vicke Lindstrand. Ett ovanligt, nästan mytologiskt, väsen som får budspadar att flyga i vädret av blotta anblicken. Lycka till.


Det gyllene bockhuvudet
Från Rörstrand kommer denna exklusiva och vackra servis. Guldfärgade mönster och bockhuvuden möter det härligt blå och vita i en svåröverträffad kvalité.
 


Retrobomb!Över 35 utrop med härligt retro för dig som försöker att skapa rätt atmosfär! Bland dessa en mängd attraktiva möbler från bland annat Bertil Fridhagen, Svante Skogh och Gillis Lundgren.

 


Mer information: www.isolna.se Alla uppdateringar: Auktionshuset i Solna
Hitta auktionen: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Auktionshuset i Solna

Nyckelord:Auktionshuset,Solna,stadsauktion,lösöre,svealand,nätauktion,webauktion,online,antikt,konst,design,möbler,belysning,porslin,keramik,glas,silver,mattor,20130Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...