fredag 18 januari 2013

Fotografiska museet; Extrainsatt föreställning: Sarah Moon


 
 

Extrainsatt föreställning: 5 to 5 av Sarah Moon

 
Tack vare det stora intresset för att se Sarah Moons film 5 to 5 har vi satt in ytterligare en föreställning klockan 20.00

Som vanligt när det handlar om Sarah Moon är det inte formulär 1A vi kan vänta oss. Filmen är 45 minuter lång och handlingen beskrivs med orden "En lördag i september går en ung kvinna in i ett övergivet hus lockad av det melankoliska ljudet från en trumpet. Hon står plötsligt ansikte mot ansikte med ägaren, en äldre och otrevlig man som var en känd sångare på 70-talet".

Om du inte är medlem än eller om ditt medlemskap gått ut går det bra att teckna medlemskap på plats.

När: 20 januari, klockan 20.00 (ingång Fotografiskas långsida)

---> Anmäl dig här
---> Läs mer om medlemskap
 
 
 
 
 

Tips: Blinda fotografer

 
I dokumentären Blinda fotografer ställs förutfattade meningar om vad krävs för att fotografera på ända. Hur kan en fotograf som varit blind sedan födseln ta fantastiska bilder? Det gäller att vara extra uppfinningsrik, kreativ och känna vibrationer.

Till och med måndag kan du se dokumentären på Svt Play.

---> Se dokumentären
 
 
 
 
 

Fotografiska ♥ Contemporary Swedish Photography

 
Detta är en bok som ser framåt och inte bara sammanfattar det förflutna. Publiceringen av denna bok är ett försök att skapa en guide till de mångfacetterade verken som karaktäriserar de svenska fotograferna. Den målar samtidigt upp en bild av det samtida Sverige, sett genom våra största fotografers ögon. Det om något gillar vi!

---> Läs mer och beställ boken
 
 
 
 
 

Helgtips: Njut av Paul Svenssons brunch

 
På lördagar och söndagar serverar vi Paul Svenssons brunch. Njut av utsikten och den goda maten tillsammans med nära och kära. Inled eller avrunda ditt besök med att se utställningen Burning Beauty med David LaChapelle. Bokar du brunch i förväg ingår inträdet till själva museet.

---> Läs mer och boka
 
 
 
 
 

Kommande utställning: Henri Cartier-Bresson

 
9 mars - 26 maj, 2013

I början av mars presenterar Fotografiska en mycket omfattande retrospektiv utställning om Henri Cartier-Bressons konstnärskap. I samarbete med bildbyrån Magnum presenterar Fotografiska den ultimata tillbakablicken på det livsverk fotojournalistikens fader lämnat efter sig. Närmare 300 verk varav några aldrig tidigare visade, sällsynta fotografier från alla perioder av skapande i Bressons liv och en generös samling av klassiska fotografier som blivit minst sagt ikoniska.
 
 
 
 
 

En natt på museet

 
Nu närmar det sig äntligen fjärde tillfället för vår klubb F 1-6. Kvällen går i den elektroniska musikens tecken och DJ:s är inga mindre än Kerri Chandler, Dixon, Todd Terje, Tiedye, La Fleur, Nadja Chatti och visuals står Major Briggs för. Välkomna!

---> Köp biljetter
---> Läs mer på Facebook
 
 
 
 
 

Tips: Fotografiska-telefonen

 
Vi har tagit fram en telefon tillsammans med vår huvudpartner Samsung. Köper du den tillhör du en mycket exklusiv skara. Ingår förutom en snygg telefon gör ett enskilt medlemskap i Fotografiska-familjen och en speciellt framtagen app. Med appen får du både exklusiva erbjudanden, inbjudningar och den allra senaste information om våra utställningar.

Kolla in den i vår webshop eller titta förbi butiken på Fotografiska

---> Till webshoppen


Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...