fredag 11 januari 2013

Fotografiska museet; Inbjudan till världspremiär


 
 

Världspremiär: filmen 5 to 5 av Sarah Moon

 
En levande legend, stilbildande fotograf, filmskapare och konstnär. Det är svårt att sammanfatta fotografins grand dame, Sarah Moon. Under 2011 visade vi den mycket uppskattade utställningen 12345. Nu bjuder vi in dig som är medlem i Fotografiska Familjen till världspremiären av Sarah Moons film 5 to 5.

Som vanligt när det handlar om Sarah Moon är det inte formulär 1A vi kan vänta oss. Filmen är 45 minuter lång och handlingen beskrivs med orden "En lördag i september går en ung kvinna in i ett övergivet hus lockad av det melankoliska ljudet från en trumpet. Hon står plötsligt ansikte mot ansikte med ägaren, en äldre och otrevlig man som var en känd sångare på 70-talet".

Det finns ett begränsat antal platser så anmäl dig i god tid. Är du inte medlem i Fotografiska Familjen än kan du teckna medlemskap på plats förutsatt att du anmält dig.

Filmen 5 to 5 visas i närvaro av Sarah Moon.

När: 20 januari, klockan 18.30

---> Anmäl dig här
---> Läs mer om medlemskap
 
 
 
 
 

Helgens smakråd: Prova Paul Svenssons brunch

 
På lördagar och söndagar kommer du från och med denna helg kunna njuta av Paul Svenssons brunch. Ta med släkt och vänner till oss för ett riktigt gott nytt år. Inled eller avrunda ditt besök med att se utställningen Burning Beauty med David LaChapelle. Bokar du brunch i förväg ingår inträdet till själva museet.

---> Läs mer och boka
 
 
 
 
 

Kommande utställning: Ruud van Empel

 
9 mars öppnar vi en utställning med den holländska fotografen Ruud van Empel. van Empels arbetssätt är mycket speciellt. Till att börja med så fotograferar han modeller i sin studio, de kläder som modellerna bär fotograferas separat. Efter det tar han många detaljerade fotografier av blad, blommor, växter och djur. Slutligen använder sig Ruud van Empel av Photoshop för att skapa sina verk som ofta har något slags paradisiskt över sig. Sitt internationella genombrott fick Ruud van Empel med World, Moon, Venus (2005–2008). 
 
 
 
 
 

Bli en bättre fotograf!

 
Varför inte låta 2013 bli året då du på riktigt tar tag i ditt fotograferande. Vi har massor med kurser och workshops. Låt dig inspireras i maj av Anders Petersen som håller i en workshop hos oss, är du 14-18 kanske vår sportlovskurs passar bäst, kan du bara varannan vecka, är du möjligen föräldraledig, eller är det så att du vill fördjupa dig? Vi har kurser för både nybörjare och proffs.

---> Kolla in alla kurser

Foto: Emma Svensson, lärare på Fotografiska och grundare av bildbyrån Rockfoto.
 
 
 
 
 

Kommande utställning: Anna Clarén - Close to home

 
Anna Clarén tilldelades Svenska Fotobokspriset 2006 för sin bok Holding. I Close to home för Clarén dagbok. Det är familjen, barnen, mannen och vännerna som avbildas. Fotografierna är försök till att bevara de lyckliga ögonblicken, skapade utifrån en rädsla om att det vackra kan gå förlorat. I Close to home ställer Anna Clarén frågor om livet. Hur kan och vågar vi ta ansvar för dem vi älskar? Utställningen öppnar på internationella kvinnodagen den 8 mars. I samband med utställningen utkommer bokförlaget Max Ström med fotoboken Close to home. 
 
 
 
 
 

Sista chansen: Lennart Nilsson på SVT

 
Ett barn blir till av Lennart Nilsson är en av de utställningar som vi turnerar. Ni har väl inte missat porträttet av Lennart som SVT visar? Första delen har de redan tagit bort från SVT Play men del två kan du se till och med söndag.

---> Se del två i Lennart Nilsson-porträttet
---> Kolla in vilka fler utställningar vi turnerar


Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...