fredag 25 januari 2013

Fotografiska museet; Släpp fotograferna loss!

 
 
 

Släpp fotograferna loss: vårens kurser är här!

 
Vi har sportlovskurser, grundkurser, fördjupningskurser, fotografering för föräldralediga, proffskurser, fotokurser på engelska, fotokurser varannan vecka, bröllopsfoto och workshops med fotovärldens största namn - det finns något för alla smaker. Ta en titt på hela kursutbudet och se vad som passar dig.

En enda sak behöver du ha bestämt dig för - att du på ett kul och inspirerande sätt vill bli bättre på att fotografera under 2013.

---> Kolla in hela kursutbudet
 
 
 
 
 

Bara en månad kvar

 
Utställningen Burning Beauty hänger drygt en månad till bara. Om du inte har sett den så passa på nu. Om man har ledig tid är det ofta bäst att besöka oss på veckodagarna. Då kan man i lugn och ro gå runt i utställningssalarna. Kvällstid är det förresten också bra att besöka oss. Vi har konserter i vår bistro tre dagar i veckan så kommer du framåt kvällen kan du kombinera fotokonst och en bit mat med en akustisk spelning. Håll lite koll i vårt kalendarium på hemsidan för senaste nytt om vad som sker i huset!

---> Till kalendariet
 
 
 
 
 

En natt på museet

 
Nu närmar det sig äntligen fjärde tillfället för vår klubb F 1-6. Kvällen går i den elektroniska musikens tecken och DJ:s är inga mindre än Kerri Chandler, Dixon, Todd Terje, Tiedye, La Fleur, Nadja Chatti och visuals står Major Briggs för. Välkomna!

---> Köp biljetter
---> Läs mer på Facebook
 
 
 
 
 

Följ oss på Instagram!

 
Vårt Instagram-konto uppdateras av porträttfotografen Knut Koivisto som till vardags är lärare i Fotografiska Akademin. Du som har en smartphone kan enkelt ladda ned appen Instagram och följa hans uppdateringar om livet hos oss. Om du själv har tagit ett foto som du gillar, tagga det gärna med @fotografiska så att vi får ta del av det. Vi gillar att gilla bra fotografi i vilken form det än presenteras! Vi kan också passa på att berätta att det självklart kommer bli en Instawalk under våren. Vi återkommer om datum när det närmar sig!
 
 
 
 
 

Kommande utställning: Henri Cartier-Bresson

 
Den 8 mars öppnar Fotografiska en mycket omfattande retrospektiv utställning om Henri Cartier-Bressons konstnärskap – fler än 250 verk, varav några aldrig tidigare visade, sällsynta fotografier från alla perioder av skapande i Cartier-Bressons liv och en stor samling klassiska fotografier. Utställningen presenteras i samarbete med Magnum Photos.

---> Läs mer
 
 
 
 
 

Kommande utställning: Ruud van Empel

 
9 mars öppnar vi en utställning med den holländska fotografen Ruud van Empel. van Empels arbetssätt är mycket speciellt. Till att börja med så fotograferar han modeller i sin studio, de kläder som modellerna bär fotograferas separat. Efter det tar han många detaljerade fotografier av blad, blommor, växter och djur. Slutligen använder sig Ruud van Empel av Photoshop för att skapa sina verk som ofta har något slags paradisiskt över sig. Sitt internationella genombrott fick Ruud van Empel med World, Moon, Venus (2005–2008).

---> Läs mer
 
 
 
 
 

Kommande utställning: Anna Clarén

 
Anna Claréns genombrott kom med bildserien Holding (2006). Fotografierna skildrade Claréns vardag under fyra sommarmånader 2005 och sågs som unika i sin skira, privata framtoning. I den nya bildserien Close to home (2013) återvänder Clarén till sin dokumentation av den egna vardagen. Utställningen öppnar på internationella kvinnodagen.

--> Läs mer


Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...