tisdag 15 januari 2013

Moderna museet i Malmö; JULIACKS, visning för synsvaga och sista chansen för SUPERSURREALISMEN

Architecture of an Atom: The Infinite Whistle Series
 

Performance: JULIACKS
Performance 20 januari kl. 18.00, 19.00 och 20.00. Boka plats till någon av akterna genom att maila ditt namn till info.malmo@modernamuseet.se

En vecka innan SUPERSURREALISMEN avslutas avrundar vi med en performance av JULIACKS. På Lastkajen tillåts vi att träda in i en fiktiv verklighet där vi konfronteras med vår begränsade kontroll som åskådare och deltagare i det subjektiva och inexakta sociala experiment som utgör serien Infinite Whistle. Det blir uppdrag, tappade hakor, vidöppna ögon. Du kommer att kunna delta i att skapa ljudet till föreställningen. Det blir dissonans och harmoni. Kanske blir det glädje.

Alla performance-besökare får en limiterad utgåva av publikationen Coda som Moderna Museet Malmö har samproducerat med JULIACKS.

Levande ackompanjemang till filmen av Gaerra (Malmö), Family Underground (Köpenhamn) och publiken.

Filmen Amager Whistle med Malmöbaserade serieteskaparen Kolbeinn Karlsson i huvudrollen spelades in i Malmö av bildkonstnären Mikael Lindahl. Förinspelad musik av MAG (Göteborg), Manuel Cascone (Rom) och musikerna Roy Boswell, Sanna Lehto, Julian Parker, Emilia Pennanen och Jone Takamäki från Finland.

Begränsat antal platser, boka biljett redan idag på: info.malmo@modernamuseet.se

 

Foto: Albin Dahlström
 

Visning för synsvaga
18 januari kl. 14.00

Välkommen till Moderna Museet Malmö på visning av SUPERSURREALISMEN för personer med nedsatt syn. I utställningen visas en av Salvador Dalis mest kända målningar Wilhelm Tells gåta. Då målningen både är ovanligt stor i formatet och väldigt känslig lämnar den i stort sett aldrig Moderna Museet i Stockholm, så detta är därför ett unikt tillfälle att uppleva den i Malmö. 18 januari erbjuds speciella visningar för synskadade, där deltagarna med hjälp av olika verktyg framtagna av museet kan se på målningen med sina händer. Vi kommer att även att få möjlighet att känna på Meret Oppenheims Min guvernant. Ingen föranmälan, visningen ingår i entréavgiften.

 

Sista chansen att se SUPERSURREALISMEN!
Söndagen 27 januari är sista dagen för vår stora samlingsutställning SUPERSURREALISMEN, med verk från slutet av 1500-talet till 2012. Passa på att uppleva Nathalie Djurbergs animerade dockfilm, Carsten Höllers svampar och Arcimboldos fruktman Vertumnus. Den klassiska surrealismen med verk av bland annat Dalí, Magritte och Miró hänger kvar till 17 februari.

Offentlig visning av SUPERSURREALISMEN lördagen 26 januari kl. 15.00.

Läs mer om SUPERSURREALISMEN

 
Giuseppe Arcimboldo, Vertumnus, 1591
© Skoklosters slott

 

Stillbild från It's so surreal av Thore Soneson
 

Supersurrealism.com
"Om surrealismen hade uppfunnits idag hade den varit en riktigt cool webbplats där bilder och filmklipp blandas om varandra så att det kittlas i huvudet. 'Har du kollat in supersurrealism.com? Det är som någon japansk teveshow förutom att det är på riktigt och det exploderar mitt framför ögonen på en. Det är fullkomligt supersurrealistiskt.'"

Så skriver författaren Douglas Coupland om surrealism. Och på just www.supersurrealism.com har Moderna Museet Malmös besökare kunnat lägga upp sina tolkningar av vad supersurrealism skulle kunna vara. Från och med 29 januari till 15 februari kommer dessa korta filmer visas i Moderna Museet Malmös entré. Än så länge har du fortfarande möjlighet att göra en egen film!

www.supersurrealism.com


Mer information: Moderna Museet Alla uppdateringar: Moderna Museet
Hitta auktionen: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Moderna museet/PressRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...