fredag 4 januari 2013

Moderna Museet; Kul att du kom!

Instagram (#moderna2012) och Facebook kan du se bilder från 2012.
 

Kul att du kom!

Vi på Moderna Museet är glada över alla besökare som visat intresse och engagemang och tagit del av museets utställningar och programverksamhet under 2012.

Moderna Museet Malmö har slagit besöksrekord under 2012. I Stockholm har museet genom aktiviteter och samarbeten delvis hittat en ny publik. Sommaren på Skeppsholmen blev speciell - ett hundratal upplevelser i Bucky Dome i museernas trädgård, och dessutom möttes konst och musik genom Stockholm Music & Arts där festivalbesökarna erbjöds fri entré till museet. Fri fredag med Moderna Bar är en succé.

Sammanlagt tangerar museet den magiska gränsen 600.000 besökare under året. På Moderna Museet är vi stolta, glada och inspirerade över att vi genom våra utställningar introducerat nya konstnärskap som ibland utmanar men som ni besökare vill möta och ta till er. Ni, museets många besökare, har ett gediget intresse för och är nyfikna på modern och samtida konst. Så tack för ett fantastiskt 2012!

Moderna Museet Malmö börjar 2013 med Tala Madani. I Stockholm rivstartar vi med Le Corbusiers hemliga laboratorium redan den 19 januari. Och den 16 februari är det så äntligen dags för Hilma af Klint.

Varmt välkommen 2013!

 

Daniel Birnbaum och Ann-Sofi Noring framför Sturtevant, France d'après Raysse, 1969. © Sturtevant. Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet
 

Att skriva om historien: kvinnliga pionjärer

Vi skriver om konsthistorien. Ja, det kan låta förmätet, men om vi lyckas nå ut ordentligt med vår utställning Hilma af Klint – Abstrakt pionjär, som öppnar i februari 2013 i Stockholm och därefter i sommar flyttar vidare till Berlin, så kommer den abstrakta konstens födelse att framstå i nytt ljus. Och en ny svensk klassiker kommer slutgiltigt att etableras i det internationella konstlivet.

Läs Daniel Birnbaums & Ann-Sofi Norings krönika här

 


 

Moderna Bar
DJ Elena Smon Wolay
FREDAG 4 JANUARI KL 19

DJ Elena Smon Wolay är nattklubbsdrottningen, cabaretdansaren och arrangören som bl.a. driver sköna vinylkvällarna Jazz är Farligt på Strand. Elena spelar flummiga toner, sött doftande free jazz och funkig, organisk dansmusik.

Moderna Bar

 

Hilma af Klint, Svanen, nr 7, 1914-15 Ur: Serien SUW, Grupp 9.
© Stiftelsen Hilma af Klints Verk. Foto: Albin Dahlström/Moderna Museet.
James Rosenquist, I Love You with My Ford, 1961
© James Rosenquist/BUS 2012.

 

Hur vill du uppleva konsten?

Boka en visning med en av Moderna Museets engagerad och kunnig visare. De berättar om konsten, konstnärerna och de sammanhang som de verkar eller verkade i.

Du kan boka visningar av Moderna Museets samling, utställningarna, Pontus Hulténs visningsmagasin och av Einar Hylanders miljöbygge.

Boka en visningMer information: Moderna Museet Alla uppdateringar: Moderna Museet
Hitta auktionen: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Moderna Museet/Press


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...