tisdag 15 januari 2013

Nationalmuseum; Slutspurt med fullspäckat program, 14-20 januari

Föreläsning Ljus och mörker
Utställningskommissarie Martin Olin berättar om ljus och mörker i 1800-talets måleri.

Tisdag 15 januari kl 18–19.


Föreläsning med
Laura Auricchio

I anslutning till Stolthet och fördom föreläser Laura Auricchio, Associate Professor of Art History vid Parsons The New School for Design om Royalists and Revolutionaries: Women Artists and the French Revolution.

Torsdag 17 januari kl 18–19.


Sista chansen:
Stolthet och fördom

Sista chansen att se Stolthet och fördom. Välkommen på lunchvisning tisdag–fredag kl 12–12.30.

På finaldagen, på söndag 20 januari, kommer utställnings-kommissarierna att berätta om utställningen i Hörsalen kl 12 och kl 14.


Syntolkad visning
Vi bekantar oss med samlingen av konsthantverk och design. Visningen arangeras i samarbete med Sensus. Samling vid entrékassan.

Torsdag 17 januari kl 11.15–12.15


Lördagsvisning
Vi ser berömda mästerverk och mindre kända pärlor i museets samlingar. Den här veckan visar Staffan Redin klassiker i målerisamlingen.

Lördag 19 januari kl 13–14.


Läs franskt
Än hinner du – att läsa franskt på svenska. På tisdag nästa vecka samtalar vi om våra läsupplevelser av Émile Zolas Parisroman Hallarna i vår bokcirkel. Läs mer och anmäl dig på webben. Tisdag 22 januari kl 17.30–20.

Butiken tipsar
Den här veckan har Butiken bra pris på reproduktioner av målningar i samlingarna. Flera olika motiv att välja bland. Jo, den vackra irländskan, på bilden här ovan, kostar 89 kronor. Kom gärna in och botanisera.

Ateljé för alla
Eget skapande i Ateljén varje lördag och söndag. Nu på lördag, 19 januari skulpterar vi fantasifulla djur i lera. På söndag målar vi reseminnen i akvarell. Visning för barn kl 12, drop-in i Ateljén kl 12–16. Fri entré för alla till Ateljén.

Extra kvällsöppet
Under januari har vi öppet till kl 20 på tisdagar, onsdagar och torsdagar. Välkommen!Mer information: nationalmuseum/pressroom Alla uppdateringar: Nationalmuseum
Hitta till Nationalmuseum: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Nationalmuseum


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...