måndag 7 januari 2013

Nationalmuseum; Slutspurt på Nationalmuseum i januari och februari

Ännu en tid finns det chans att se Nationalmuseums utställningar och fantastiska samlingar. Museet har öppet till och med söndag den 3 februari, sedan stänger det för renovering. Fram tills dess är det slutspurt med ett fullspäckat program med visningar, föreläsningar, ateljéverksamhet och mycket mer.

KvällsöppetFrån den 9 januari har museet extra kvällsöppet till klockan 20 på onsdagar. Det innebär att museet är öppet tisdag, onsdag och torsdag kl 11–20 och fredag, lördag och söndag kl 11–17.

Kvällsvisningar
Fem kvällar i januari klockan 18 till 19 berättar museets specialister om delar av samlingarna utifrån lite annorlunda teman.

LunchbesökVarje tisdag till fredag 8-18 januari hålls introduktionerna till utställningen Stolthet och fördom lite kortare och börjar redan vid klockan 12. Detta för att det ska gå att hinna med ett besök på museet under lunchen. Introduktionerna hålls i Hörsalen kl 12–12.30.

Julgransplundring
Lördagen 12 januari och söndagen 13 januari klockan 11.30–14 har museet julgransplundring i foajén. Biljett barn 2-10 år 60 kronor och för vuxna 120 kronor. I priset ingår saft, bulle och julklappspåse för barnen, kaffe, pralin och entrébiljett till museet för vuxna.  

Ateljé för alla både lördag och söndagUnder januari och februari har Ateljé för alla eget skapande för de minsta på både lördagar och söndagar. Visning för barn kl 12, drop-in i Ateljén till kl 16.

FöreläsningarEtt antal föreläsningar på olika teman hålls på kvällstid i januari av museets intendenter och inbjudna föreläsare.

UtställningarFörutom samlingarna visas även ett antal utställningar i museet under januari och februari.
Stolthet och fördom (till och med 20 januari)
Slow Art (till och med 3 februari)
Ljus och mörker (till och med 3 februari)
Det moderna livet – franskt 1800-tal (till och med 3 februari)

Se hela slutspurtsprogrammet här: www.nationalmuseum.se/slutspurt

Vad händer under renoveringen?
Under renoveringen flyttar museiverksamheten ut. Tack vare samarbeten, turnerande utställningar och tillfälliga utställningsplatser, både i Sverige och utomlands, kommer det att gå att se delar av samlingarna även under renoveringstiden. Från 13 juni 2013 kommer Nationalmuseum också att ha en tillfällig utställningslokal på Konstakademien på Fredsgatan 12. Första utställningen blir Carl Larsson - vänner och ovänner som visas i tre salar och innehåller verk från Nationalmuseums samlingar tillsammans med inlån från privata hem och andra museer. ”Nya Nationalmuseum” beräknas öppna under 2017.


Mer information: nationalmuseum/pressroom Alla uppdateringar: Nationalmuseum
Hitta till Nationalmuseum: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Nationalmuseum


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...