torsdag 21 februari 2013

Auktionshuset i Solna; Framtidstro :: isolna.se


Strömmen av föremål bara ökar in till våra lokaler i Solna. Över 600 utrop klubbas till helgen och vi har redan nu nästa auktion säkrad. Det råder goda tider. 
 


Under veckan lanserades ytterligare en uppdatering av bildvisningen i katalogen. Nu visas objekten i en optimerad storlek med möjlighet till att förstora bilden för att se detaljer om man så önskar. Vi kommer med det att höja både upplösning och kvalité på bilderna för att göra det ännu enklare och snyggare för er att bläddra i vårt utbud.

Det har rått högtryck under veckorna upp till nu då föremålen formligen har vällt in. Ett elegant väggur från Mjölby Intarsia är bland dem som står ut. Ytterst välbehållet och med originalkvittens och beskrivning gör det till ett mycket attraktivt objekt. Vidare bjuder vi ut ett stillsamt landskap av Olof Hermelin som redan nu har fått en del uppmärksamhet.
Möblerna bjuder på en blandad verksamhet. Främst står de sex rokokostolarna ut med ett utrop på 20.000 kronor, men det finns även en mängd senare stilmöbler av god kvalité, då främst karmfåtöljerna Ferdinand Lundqvist och de gustavianska sofforna. Mer modernt och framstående finner vi det underbara funkisskåpet som precis ser ut som det skall. Vidare är detta en av de få auktioner då Carl Malmsten saknas - men detta kommer vi att återgärda till nästa.
De härligt dekorerade piedestalerna från Rörstrand finns det en uppsjö ut av och den största delen med diverse smärre skador på den ömdåliga dekoren. Vår är i ett förhållandevis strålande skick. Passa på att säkra och vårda den för framtida auktioner. Från Rörstrand kommer även en uppsättning av serviser formgivna av Louise Adelborg vilket alltid tenderar till höga priser. Gustavsberg finns representerat av bland annat en ovanligt snygg "Argenta" i fullfjädrad art deco, ovanlig skål "Pynta" av Stig Lindberg i liten produktion och ett vackert exemplar av Berndt Fribergs vaser - med årsbokstav för säker datering.
Vi har en uppsjö med vackra tavlor från kända signaturer. Teckningar i olika medium av Adolf Hallman, Martin Lamm och Birger Lundquist. Oljor av Emil Ekman, Carl Peter Hallberg, Agda Holst, Gustaf Svensson, Mårten Garbring, Ivan Humbla och Calle Nylund samt friluftsmåleri från Lennart Frisk, Anders Gustafsson, Astrid Liljefors med flera.

Sedan allt det andra; skulptur av Arne Jones, över 100 gram guld i olika former, vävnader Märta Måås-Fjetterström, danska retroburkar från IRA, brickor Josef Frank, röd kanna Carl-Arne Breger, mångfald servisdelar Iittala och mycket, mycket mer!
Vårat utbud blir bara bättre och bättre. Ta dig tiden att titta igenom hela katalogen på egen hand. Det finns som alltid mycket mer att upptäcka. Söndag den 24 februari klockan 12.00 ses vi igen!


Varmt välkomna till oss i Solna.
 www.isolna.seDagen & Natten - Mjölby Intarsia
Förträffligt väggur och ett ypperligt exempel på när konst och funktion möts. Ett föremål med tidlös kvalité som har framtiden för sig. Guld für alle
Minst lika aktuellt idag som förr. Vi bjuder ut en bra bit över 100 gram guld i olika former, bland annat detta armband från Hallberg som väger in på 43.80 gram. En fin gåva och samtidigt en investering i framtiden.
 


Baljfåtöljer af A.B Ferdinand Lundquist & Co
Kunglig hovleverantör, Göteborg. Föregångare till NK. Högkvalitativ stilmöbel för dig med ett kräset öga. 
 


Rokoko, du älskade
Sex stolar från tiden då konsten blomstrade och hantverket inte skydde några medel. 
 


Blyinfattad Rembrandt
Atmosfäriskt fönster efter målningen från 1684. Med rätt bakgrundsbelysning ger det en fantastisk bild. 

En ring av silver fast i glasets eviga grepp
Så enkel, men ändock så vacker. Det är något med formen och rymden i denna vas från Efva Attling som skänker grace. 
 


Vad är det som blommar i plåten?Arne Jones med en typisk skulptur i aluminium. 


Retrot strömmar
Färger, former och härligt kontrasterande träslag. Föremål som gör både oss och dig glada. Flyttfåglarna letar sig tillbaka
Ljuset kommer åter till vårt vackra land. Med ljuset kommer värmen. Med värmen kommer fåglarna. Bang, ratatatata, swoooooosh!
Triptyken sätter rummet i eld. Olof Hermelin, friluftsmålare 
Ett vackert motiv utförd i en attraktiv färgskala. Färghav
Västerviks skärgård tar form med härliga penseldrag av Gustaf Svensson anno 1938.Tyska servisdelar
Inte lika aktuell längre som "Berså" - men ändock en vacker servis. Försiktig nu 
De härligt dekorerade piedestalerna från Rörstrand finns det en uppsjö ut av och den största delen med diverse smärre skador på den ömdåliga dekoren. Vår är i ett förhållandevis strålande skick. Passa på att säkra och vårda den för framtida auktioner.Argenta Bland dessa en ovanligt snygg vas i fullfjädrad art deco. 


Märtas mattor
Två härliga blomlappar från ABMMF till dig. Cykla som ett proffs på denna proffscykel
Diverse "hjälpmedel" medföljer ej. 
Byrå med stenskiva?
Trenderna svänger hippt som happt och det dröjer inte länge innan dessa pjäser återigen blir åtråvärda! Välj ut din satsning nu. 

 

Käcka bordslampor 
Blå, gul, röd, svart. En ljuspunkt. Hypnosterapi
Effektiv hjälp till fler bud finnes isolna.seMer information: www.isolna.se Alla uppdateringar: Auktionshuset i Solna
Hitta auktionen: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Auktionshuset i Solna

Nyckelord:Auktionshuset,Solna,stadsauktion,lösöre,svealand,nätauktion,webauktion,online,antikt,konst,design,möbler,belysning,porslin,keramik,glas,silver,mattor,20130224Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...