torsdag 14 februari 2013

Fotografiska museet; Gå i Cartier-Bressons fotspår


 

© Albert Watson

 

Albert Watsons nya fotografiska serie

 
Den skotske fotografen Albert Watson har under sin karriär fotograferat över 200 omslag för erkända magasin som Vogue och Rolling Stone Magazine . Han har rankats som en av de 20 främsta fotograferna genom tiderna av Photo District News. Vi visade en omfattande retrospektiv utställning med Albert Watson 2011.

Fotografiska Art Partner förmedlar verk från många av de utställningar vi visat, så även Watsons verk - både de äldre ikoniska bilderna och de allra senaste verken.

Nu har Albert Watson precis utkommit med en ny fotografisk serie - The Benim Series. Han har rest i Benim i Västafrika och fotograferat människor, platser och ting, från porträtt och landskapsbilder till stilleben.

Om du är intresserad av att köpa verk av Albert Watson eller någon av de andra fotografer vi ställt ut, rekommenderar vi dig att besöka PhotoMarket i helgen. Det går också mycket bra att kontakta Elsa Bratt som är ansvarig för vår galleriverksamhet.

---> Läs mer om vår galleriverksamhet
---> Kolla in Albert Watsons hemsida

 
 
 
 
 

PhotoMarket på Fotografiska

 
Den 11 – 17 februari arrangeras för första gången Stockholm Art Week, en plattform för Stockholms konstscen. Under veckan lanserar vi PhotoMarket, en mässa med några av Europas ledande fotogallerier. Hos oss kan du under tre dagar besöka de representerade galleriernas montrar och njuta av fotografi i internationell klass. Alla verk på mässan är till försäljning.

Under fredag, lördag och söndag kommer vi ha bussar som transporterar dig gratis mellan oss och Konstakademien där MARKET äger rum. Se tidtabell längre ned.

Kom gärna förbi oss på fredag klockan 15.00 om du samtidigt vill få reda på mer om utställningen Burning Beauty. Fotografiskas utställningsansvarige Min-Jung Jonsson guidar dig tillsammans med utställningens curator Patrik Steorn (max 30 platser, ingen föranmälan, först till kvarn!)

Biljett till PhotoMarket: 40 kr, alternativt kombinerat inträde PhotoMarket+Fotografiska 135 kr

Medlemmar i Fotografiska Familjen:  Fritt inträde till PhotoMarket på fredag och lördag mellan 13-16, och fritt inträde hela söndagen. Övrig tid 40 kronor.


---> Få full koll på PhotoMarket

---> Läs mer om Stockholm Art Week

---> Ladda ned den roliga Art Week-appen

---> Tidtabell för gratisbussen
 
 
 
 
 

Tips: sök Hasselbladstiftelsens fotostipendier

 
Henri Cartier-Bresson är vår tids kanske mest betydelsefulla fotograf. Generation efter generation av fotografer har inspirerats av hans bildvärld. 1982 tilldelades Cartier-Bresson det prestigefyllda Hasselblads-priset. Om du är fotograf, missa inte att kolla in Hasselbladstiftelsens fotostipendier. Deadline för att söka är 1 mars. En vacker dag kan det vara du som mottager Hasselbladspriset!

---> Läs mer om stipendierna
---> Läs mer om utställningen hos oss
 
 
 
 

© Serkan Gûnes

 

Vårens fotokurser snart fullbokade

 
Vi har ett fåtal platser kvar på sportlovskursen 14-18 år. Perfekt för dig som snart har lov och som vill kombinera det med att under några dagar bli en bättre fotograf!

Om du varken har sportlov eller är 14-18 år kanske kursen fotografera Natur som leds av Serkan Gûnes passar bättre?

Om inte så har Fotografiska Akademin en mängd andra kurser och workshops: Fotografering för föräldralediga, hudretusch, Elements, varannan vecka-kurs och en grundkurs som hålls på engelska, för att bara nämna några!

---> Kolla in hela kursutbudet
 
 
 
 
 

Jesus is my Homeboy i St. Moritz kyrka

 
När du går in i utställningen Burning Beauty med David LaChapelle ställs du först inför den fotografiska serien Jesus is my Homeboy. Tidigare har den bland annat visats i den protestantiska franska kyrkan i St. Moritz. Utställningen hos är David LaChapelles största någonsin och den stänger om mindre än månad. Tipsa gärna vänner som inte hunnit se utställningen om att den snart stänger.

---> Så här såg det ut i St. Moritz
 
 
 
 
 

Tips från butiken: American Prospects

 
Joel Sternfelds fotobok American Prospects publicerades första gången 1987 men presenteras nu i en ny design och ett tryck som är större, klarare och mer verklighetstroget. I boken tas läsaren med på en fotografisk resa genom USA i jakt på sanningen om landet genom bilder av majestätiska sjöar, basketplaner, motorcyklister och mycket annat.

---> Beställ boken
 
 
 
 
 

Ta med en vän och njut av konst och vin

 
Varför inte kombinera en visning av David LaChapelles utställning med ett vinmingel där du lär dig att kombinera smakerna av vin och mat i dialog med vår sommelier. Du kommer också lära dig mer om vilken typ av vin som passar just dig. Dessa kvällar utförs i samarbete med Anders Herdenstam ifrån Herdenstam Vinhandel som har doktorerat i smakupplevelser i samband med vinprovning.

---> Boka din plats


Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...