lördag 23 februari 2013

Fotografiska museet; Sista chansen: LaChapelle


 
 

Farväl David LaChapelle

 
För Fotografiska har David LaChapelle en alldeles särskild betydelse. För fyra år sedan arrangerade Jan och Per Broman en utställning med LaChapelle i Nacka. Efteråt bestämde de sig för att skapa Fotografiska: en mötesplats för samtida fotografi som på mindre än tre år hunnit ta många av världens främsta fotografer till Stockholm och hjälpt flera svenska fotografer ut i världen.

Utställningen Burning Beauty är David LaChapelles och Fotografiskas enskilt största utställning någonsin och det är med blandade känslor vi inom kort plockar ned de fler än 250 verken för att göra plats för andra.

Det här är näst sista helgen som utställningen är öppen. Om du redan sett den, tipsa då gärna vänner som inte hunnit gå om att det är hög tid att komma förbi!
 
 
 
 
 

Världens bästa foto visas hos oss

 
I går kväll hängdes Paul Hansens prisbelönta bild upp hos oss. DN-fotografens bild från Gaza har utsetts till ”Photo of the Year” – årets bästa bild i världen. Utmärkelsen kommer från pressfototävlingen World Press Photo.

Bilden går att beskåda hos oss på plan 2 under den kommande veckan.

---> Läs mer om bilden och utmärkelsen
 
 
 
 
 

Sportlov på Fotografiska

 
Vi hoppas att alla ni som haft sportlov under vecka 7 och 8 haft det riktigt, riktigt bra. Nästa vecka är det bland andra stockholmarnas tur. På Fotografiska kan vi utlova ett sportfritt sportlov, specialutformat för alla er som ser det som en sport att undvika sport.

Detta händer hos oss

---> Vi kommer ha familjevisningar av LaChapelle-utställning varje dag klockan 12.00. Det ingår i entrépriset (barn under tolv helt gratis) men platserna är begränsade till 30 så ta med familj och vänner och kom och ta del av Burning Beauty innan den stänger.

---> På tisdagen är det konst- och vinkväll. Kombinera en visning med att provsmaka vin tillsammans med vår sommelier (fåtal platser kvar, boka plats)

---> Komediklubben Karin med vänner intar återigen Fotografiska på onsdagskvällen. På scen står Tomas Oredsson, Melody Farshin och Tobias Persson.

---> På torsdag, fredag och lördag kommer det vara livemusik i bistron. På scen står Sidechild, Tomas Brink och Emelie Gustafsson.

---> Vi har som vanligt öppet alla dagar. 9-21 (sön-ons) och 9-23 (tors-lör)


Läs mer om vad som händer i vårt kalendarium, klicka här <--- där
 
 
 
 
 
© Kamilla Kraczkowski 
 
 

Blir du ful på bild? Utbilda fotografen!

 
Det flesta nyårslöften brukar innebära att du ska avstå från saker du tycker om - inte sällan med tillägget att du dessutom ska börja röra på dig tills det gör ont i hela kroppen. Att istället ägna 2013 åt att bli en lite bättre fotograf tror vi i de flesta fall är både behagligare och mer givande. Vårens fotokurser börjar bli fullbokade så om du vill komma igång snart är det hög tid att boka en plats på någon kurs.

Fotografiska Akademin har en mängd kurser och workshops: Både grund- och proffskurser, naturfoto, hudretusch, fotografering för föräldralediga, Elements, varannan vecka-kurs och en grundkurs som hålls på engelska, för att bara nämna några!

---> Kolla in hela kursutbudet
 
 
 
 
 

Standup nu på onsdag

 
På onsdag är det äntligen dags för komediklubben Karin med vänner igen. Som vanligt är det Karin Adelsköld som bjuder in och på scen den här gången står Tomas Oredsson, Melody Farshin och Tobias Persson.

Vi kör igång vid 19.00 och som vanligt är det bra att komma en stund före om ni vill äta något gott. För medlemmar kostar det inget alls att komma, övriga ordinarie inträde.

---> Läs mer om klubben och komikerna
---> Läs mer om våra medlemskap
 
 
 
 
 

Tips från butiken: Photography - A Cultural History

 
Photography: A Cultural History är en omfattande undersökning av internationell fotografi som innehåller studier om viktoriansk fotografi i förhållande till måleri och fotografiskt engagemang i tyska och ryska konströrelser under mellankrigstiden. Den beskriver också uppkomsten av digital fotografering och hur detta förändrat fotografernas arbetssätt.

---> Beställ boken
 
 
 
 
 

Sista chansen: Christer Strömholm

 
Om du har vägarna förbi Berlin rekommenderar vi att du ser Christer Strömholm-utställningen som vi producerat. Du hittar den på galleriet C/O Berlin som ligger beläget på Oranienburger Str 35/36. De visar Strömholm-retrospektiven till och med 8 mars.

---> Läs mer om utställningen
---> Läs mer om våra turnerande utställningar


Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...