torsdag 7 februari 2013

Fotografiska museet; Tips: Balett i bistron!


 
 

Tips: Fotografiska La Danse

 
Onsdagen 13 februari är det inte bara den fotografiska konsten som visas på Fotografiska. Kungliga Svenska Balettskolans avgångselever - modern inriktning - gör en platsspecifik installation med kroppen som konstform. Som en kontrast till det fotografiska uttrycket eller kanske som en förstärkning? Kom och avgör själv. Det här blir kvällen när alla möten är möjliga. Dansarna fyller huset mellan kl. 18.00 och 21.00 med allt från improviserat till repeterat.

Ordinarie inträde gäller, fritt för medlemmar i Fotografiska Familjen

---> Läs mer om våra olika medlemskap
 
 
 
 
 

Utställningen stänger snart

 
Om mindre än en månad stänger utställningen Burning Beauty med David LaChapelle. Många av er har sett utställningen både två och tre gånger vilket vi rekommenderar alla om man på riktigt vill ta in David LaChapelle. Varför inte passa på att ta med någon vän till oss som inte hunnit se utställningen samtidigt som ni avrundar det med balett i bistron!
 
 
 
 
 

Följ oss gärna på Instagram!

 
Här ser ni Stadsgårdshissen som ligger invid Fotografiska. I den har konstnären Carl Anton sin ateljé. Några av er kanske till och med minns SVT-programmet Carl Anton i Vitabergen som sändes härifrån på somrarna mellan 1981 och 1995. På Instagram heter vi föga förvånande just "Fotografiska". För fotografierna står porträttfotografen Knut Koivisto. Vid sidan av sitt egna fotograferande leder Knut dessutom kursen "Porträtt/Utvecklande fotografi" hos oss.

---> Läs mer om Knuts kurs här
 
 
 
 
 

Tips från butiken: Helmut Newton

 
I boken Polaroids presenteras Helmut Newtons testpolaroider där läsaren får se hur Newton arbetade från skiss till färdig bild där polaroiderna användes i planeringen av en fotosession. Här får man en unik inblick att se testbilderna från några av hans mest kända fotografier, inklusive bilder från SUMO, A Gun for Hire och Work. Boken är gjord av Newtons änka, June Newton, och fångar Newtons magiska fotografier som bara Polaroider kan.

---> Beställ boken
 
 
 
 
 

Vill du veta mer om Henri Cartier-Bresson?

 
8 mars öppnar vår stora retrospektiva utställning med Henri Cartier-Bresson. Ett tips för dig som vill veta mer om utställningarna hos oss är att  gå en guidad visning. På Fotografiska kan ni boka en enskild visning med egen guide för ert företag, konstförening, grupp eller skolklass. Det går också bra att kombinera en visning med exempelvis en vinprovning. Våra konst- och vinkvällar sker i samarbete med Anders Herdenstam ifrån Herdenstam Vinhandel som har doktorerat i smakupplevelser.

---> Läs mer och boka
 
 
 
 
 

Tips till alla konstintresserade

 
Den 11 – 17 februari arrangeras för första gången Stockholm Art Week, en plattform för Stockholms konstscen. Under veckan invigs den åttonde upplagan av MARKET, Nordens ledande mässa för samtidskonst. På Kulturhuset äger den konstnärsdrivna mässan Supermarket rum och Antikmässan i Älvsjö slår upp sina portar. Dessutom lanserar vi PhotoMarket, en mässa med några av Europas ledande fotogallerier. Under fredag, lördag och söndag kommer vi dessutom ha bussar som transporterar dig gratis mellan oss och Konstakademien där MARKET äger rum.

---> Läs mer på Stockholm Art Weeks webbsida


Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet