fredag 15 februari 2013

Moderna Museet; Nu uppdaterar vi konsthistorien!


 

Nu uppdaterar vi konsthistorien!

Moderna Museet lanserar en kampanj för att öka engagemanget och intresset kring utställningen Hilma af Klint – Abstrakt pionjär. Hilma af Klint är en av de första abstrakta konstnärerna. Nu sprider vi kunskapen om hennes konstnärskap tillsammans med er! Utställningen öppnar den 16 februari.

Kampanjen uppmanar till att hjälpa till med både stora och små projekt, allt ifrån att skicka en färdigformulerad tweet till @arlanda med uppmaningen att inkludera ett porträtt av Hilma af Klint på porträttväggen ”Welcome to my home town” till att hjälpa till att översätta information om henne på Wikipedia till fler språk.

- Detta är den största digitala kampanj som Moderna Museet gjort. Det känns extra roligt eftersom utställningen med Hilma af Klint är en mångårig storsatsning som nu ska möta en förväntansfull publik. Vi vill verkligen sprida kunskap om Hilma af Klints spännande konstnärskap och här får vi möjlighet att göra det tillsammans med våra engagerade besökare, säger Cecilia von Schantz, kommunikationschef på Moderna Museet.

Hjälp oss att uppdatera konsthistorien här!

Hilma af Klint - Abstrakt pionjär
16.2 - 26.5 2013


Mer information: Moderna Museet Alla uppdateringar: Moderna Museet
Hitta auktionen: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Moderna Museet/Press


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...