tisdag 5 februari 2013

Stockholms auktionsverk; Vårens kurser och resor på Antikskolan

Res till konstens Madrid
18-22 april
Madrids position som konststad i världsklass är oomstridd. Här finns tre legendariska museer som utgör den "gyllene triangeln av konst": El Prado, Museo Reina Sofía och Museo Thyssen-Bornemisza. En av dagarna gör vi en utflykt till Toledo, med medeltida anor samt besöker det kungliga slottet Aranjuez och dess omgivningar. De kulturella besöken varvas med kulinariska upplevelser.
Konsthistoria, termin I
Antiken - 1000-talet
Första terminen sträcker sig från antikens Grekland och Rom fram till 1000-talet.
Studiebesök till museér, utställningar och Stockholms Auktionsverks visningar ingår.
Art Nouveau, Jugend, Art Déco och funkis
I slutet av 1800-talet frigjorde sig formgivare och arkitekter från de historicerande idealen och introducerade en helt ny stil, Art Nouveau/Jugend som var parallell med modernismen inom konsten.
Konstnärspar
Genom konsthistorien stöter man ibland på intressanta par där 1 + 1 har visat sig bli 3. Denna kurs kommer att ta upp olika par som har varit verksamma inom såväl konst, formgivning som arkitektur. Möt fängslande personer som har gjort starka avtryck i konsthistorien.
 
 
 
Vårens kurser och resor på Antikskolan
Möt våren och konsten i Madrid - följ med våra kunniga lärare på en resa i konstens tecken. Resorna är öppna för alla - du behöver inte vara elev på Antikskolan för att följa med!

Nästa vecka startar även fler spännande kurser på Antikskolan.

Mer information på: www.auktionsverket.se Alla uppdateringar: Stockholms Auktionsverk
Hitta auktionen: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Stockholms Auktionsverk

Nyckelord:Stockholm,göteborg,malmö,Auktionsverk,stadsauktion,kvalitetsauktion,online,nätauktion,temaauktion,klassiska,moderna,nutida,expertbesök


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...