torsdag 14 mars 2013

Auktionshuset i Solna; En vinnande form :: isolna.se


Vi fortsätter striden för bättre auktioner. Starkare än någonsin och i en nu vinnande form presenterar vi glatt helgens försäljning!

Katalogen ser strålande ut och ett härligt utbud väntar dig. Det finns löjligt mycket att skriva om. Den solskensbelysta duken av Eduard Spoerer är en av de många numren som utmärker sig lite extra. Vidare de ovanligare servisdelarna "Pynta" av Stig Lindberg, cromotryckt ägg av Lisa Larson härlig afrikainspirerad keramik från Dorothy Clough, fyra snygga träsnitt av Clifton Karhu och delar av möblemang av David Rosén. Vidare i möbelväg har vi både soffa och fåtölj "Kandidaten" av Ib Kofod-Larsen, "Öresund" av Børge Morgensen, "Sirocco" med bord och "Inca" av Arne Norell samt en mängd utrop Carl Malmsten, däribland matbord och stolar "Ambassadör". Trevligt och praktiskt serveringsbord från 1950-talet och Gerlinol, spelbord med kakelskivor av Illums Bolighus och ett litet stilrent sidobord från Peter Løvig. Utöver det äldre månbordet har vi spart de äldre möblemanget till nästa auktion, däribland två gustavianska karmstolar som vi redan nu kan locka med.
En vacker uppsättning av Nobellservisen för två personer kan verkligen sätta guldkant på årsdagen. En hel del retrokeramik har vi att bjuda på; flertal servisdelar ur "Berså", tekannor "Pop" av Inger Persson, "Mon Amie", "Indonesiskan" av Mari Simmulson, tre utrop Anita Nylund och JIE Gantofta, tiotal utrop seriekeramik från Upsala Ekebys konstnärer, tjugo utrop Lisa Larson och absurt mycket mer. För att inte glömma den praktfull lockurna ur "Argenta" i gott skick.
För väggarna har vi ett tungt vintermotiv i olja av Harald Pryn samt alster av William Callcott Knell,  Anthony Strüwer, Walter Du Halde, Ellis Wallin och Georg Pauli. Max Brünning gästar med en mycket fin etsning och Salvador Dali, Lars Pirak, Peter Dahl med färglitografier.
Ovanligt mycket glas har vi denna gång - och av god kvalité. Servisdelarna från Josef Frank och Firma Svensk Tenn står ut med sin gröna lyster. Karaff med glas i härligt blågult från Anna Ehrner, skål ur "Cancan" av Kjell Engman och servisdelar "Strikt" sätter färg i katalogen vilket vi gillar. Värt att nämnas är det mäktiga partiet "Ultima Thule" med originalkartonger som lär springa iväg till någon glad köpare.

Som alltid finns det ofantligt mycket mer än detta. Vi vill därför bjuda in dig att inspektera resten av innehållet på egen hand. 
Söndag den 17 mars klockan 12.00 ses vi igen!

Varmt välkomna till oss i Solna.
 www.isolna.seNyckelord: RETRO
Förutom en mängd möbler finns det även ett oförskämt stort utbud av keramik. Sök "retro" i katalogen för en lätt överblick. Inkasafari
Ta in influenser från Syd Amerika till ditt hem och få en etikett från Norell på köpet. Returbiljett ingår ej. 
 


Malmsten. Carl Malmsten. 
Med rätt att behaga. Flertal utrop. 
 


Uppsjö av servisdelar
"Berså", "Picknick", "Prunus", "Sverige", "Lila spets", "Blå Blomst", Sanssoucci", "Mon Amie", "Pynta", "God Jul", "Grön Anna" med mera. Allt för dig. 
 


Mångfald av Upsala Ekeby
Atterberg, Simmulson och Dorothy Clough. Se bara på vasen "Tri". Bjud sedan.  

Collier i 18K guld
En fin länk som väger in på 48 gram. 
 


Än mer guldVårt totala utbud ligger denna vända på 140 gram. 


Eduard Spoerer
Otrolig vacker målning föreställande slottet Mont Orgueil, Jersey. En konstnär som ofta är representerad via de högre instanserna. Tid för hummer
Grön lyster och känsla för proportion. Josef Frank gör ingen besviken.
Mer information: www.isolna.se Alla uppdateringar: Auktionshuset i Solna
Hitta auktionen: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Auktionshuset i Solna

Nyckelord:Auktionshuset,Solna,stadsauktion,lösöre,svealand,nätauktion,webauktion,online,antikt,konst,design,möbler,belysning,porslin,keramik,glas,silver,mattor,20130317Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...