fredag 29 mars 2013

Fotografiska museet; Fira påsk med oss


 
 

Göran med vänner - För fotografer och bildälskare

 
Första onsdagen varje månad för vi ett samtal i fotografins tecken mellan fotografer, bildkännare och bildälskare av alla slag. Fotoskribenten Göran Segeholm, som också är en av Sveriges bästa fotolärare, leder samtalet. Med olika perspektiv och fokus vid varje tillfälle välkomnar vi till dessa spännande samtal.

Kvällens tema

Planera inte ihjäl bilderna. Välplanerade och nogsamt iscensatta bilder blir allt vanligare både inom fotokonsten och media. Men fortfarande finns det många fotografer som helst vill lita på intuitionen. Göran har bjudit in två fotografer ur två generationer; den erfarne reportagefotografen Håkan Elofsson fungerar som bäst när han inte riktigt vet vad som ska hända och försöker att inte "planera sönder" sina jobb. Konst- och pressfotografen Hannah Modigh pratar om vikten av att lägga tid på fotograferingen och vänta in tillfället istället för att forcera fram det.

När: 3 april, klockan 19:00
Var: Galleriet, plan 2
Hur: Ingår i ordinarie inträde till museet, fritt för medlemmar i Familjen

---> Läs mer om våra medlemskap
 
 
 
 
 

Äntligen dags för F 1-6 igen!

 
Snart är snön ett minne blott och värmen sköljer över oss i form av en böljande våg av dansmusik. Vi pratar så klart om del fem av vår klubb F 1-6, som äger rum lördagen 6 april.

Den här gången ligger fokus på live och vi är glada över att ha Âme och Guy Gerber (för att nämna några) med oss denna kväll. Båda akterna hamnade högt när Resident Advisor rankade 2012 års bästa elektroniska liveakter och nu är det dags att visa Stockholm varför.

---> Köp biljetter här
---> Bli ett fan till klubben här
 
 
 
 
 

Ruud van Empel i The Guardian

 
Om du är nyfiken på Ruud van Empel kan vi rekommendera intervjun med honom i The Guardian.

---> Läs intervjun
 
 
 
 
 

Öppna visningar under påsklovet

 
Under påsklovet kommer vi ha öppna visningar varje dag (mån-fre) klockan 12. Detta ingår i det ordinarie inträdet till museet men först till kvarn gäller (30 platser per visning). Passa på att se våra utställningar med Henri Cartier-Bresson, Anna Clarén och Ruud van Empel i kombination med att få reda på historierna bakom fotografierna! För att få full koll på vad som händer hos oss under påskveckan rekommenderar vi att ni håller koll på vårt kalendarium!

---> Till kalendariet
 
 
 
 

© Emma Svensson (lärare i Fotografiska Akademin)

 

Tänk om sommaren blir helt fantastisk

 
Passa på att vässa dina kunskaper under våren så att du kan fånga sommarminnena på film. Vi har en rad olika slags grundkurser - kolla in vilken som passar dig allra bäst! Vi har exempelvis en grundkurs på engelska (under juli ) som ni jättegärna får tipsa era engelsktalande vänner om!

---> Kolla in kurserna här
 
 
 
 

© Henri Cartier-Bresson/ Magnum Photos

 

10 saker du kan lära dig av Henri Cartier-Bresson

 
Gatufotografen Eric Kim har tidigare hållit i en workshop under Stockholm Photography Week. På sin blogg har han skrivit ned tio saker som vi kan lära av Henri Cartier-Bresson - en av gatufotografins allra största mästare. Kanske har vi ändå något att lära?

---> Ta del av tipsen
 
 
 
 
 

Vi utökar tack vare succén!

 
Med anledning av att Paul Svenssons brunch varit så populär utökar vi nu med ytterligare sittningar på lördagar och söndagar. Det kommer nu inte krävas riktigt lika mycket planering för att vara säker på att få njuta av Pauls läckerheter.

Nu kan du välja mellan att äta 11-13, 12-14, 14-16 och 14.30-16.30

Passa på att boka brunch till kommande helger nu. Om du förbokar en plats så ingår dessutom entrén till Fotografiska!

---> Läs mer och boka


Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...