fredag 15 mars 2013

Fotografiska museet; Helgtips: Brunch & Bresson


 

© Henri Cartier-Bresson/ Magnum Photos

 

Läs om Cartier-Bresson i Svenska Dagbladet

 
"En av Cartier-Bressons mest kända verk är ”Gare Saint Lazare, Paris”. Fotot togs 1932. I drygt 80 år har den egendomliga gestalten på bilden svävat över en vattenpöl i språng över sin egen skugga. Scenen är en pendang till hoppande cirkusartister på de affischer som skymtar i bakgrunden. Även de speglas i vattnet. Så fortsätter det. Varje form dupliceras i sin skuggbild. Kameran fångar parallella världar förenade i sin gråhet. Fotografiet är ett mästerverk." - Joanna Persman

---> Läs hela recensionen
 
 
 
 

© Ruud van Empel. Courtesy: Flatland Gallery, Paris-Amsterdam

 

Läs intervjun med Ruud van Empel i Bon

 
"Med sina fotocollage skapar Ruud van Empel en illusionistisk verklighet som både väcker förundran och förvirring hos åskådaren. Bon har intervjuat den holländske konstnären inför öppningen av hans utställning Pictures don’t lie på Fotografiska." 


---> Läs intervjun
 
 
 
 

© Knut Koivisto/Fotografiskas Instagram

 

Bli en del av Familjen

 
Vi kallar vårt medlemssällskap för Fotografiska Familjen. Och just så ska det kännas. Som en familj där medlemmarna möts utifrån den gemensamma nämnaren - Ett passionerat intresse för fotografi. Som medlem har du fritt inträde till Fotografiska under ett år vilket innebär att du får se ca. 30 fotoutställningar. Du får inbjudningar till utvalda vernissager och förhandsvisningar. Dessutom ingår inträdet till tre konserter i veckan, stand up-klubb en gång i månaden och massor med annat skoj som händer i huset.

Som en krydda på det där berömda moset kan du komma till oss hur många gånger du vill bara för att sitta i bistron och njuta av utsikten. Kanske äta Paul Svenssons goda mat till huvudrätt och kardemummabulle till efterrätt.
 
 
 
 

© Anna Clarén

 

Malou möter Anna Clarén i Efter tio

 
Anna Claréns fotografier uppfattas ofta som vackra samtidigt som det finns ett slags underliggande oro i dem. Anna Clarén skildrar familjen och vännerna; vardagslivet. Med hjälp av sin kamera bevarar hon lyckliga ögonblick utifrån rädslan att förlora dem som betyder allra mest.

---> Se intervjun
 
 
 
 
 

Fåtal platser kvar till helgens brunch

 
Avsluta veckan med Paul Svenssons stämningsfulla brunch. Som vanligt är allt vi serverar gjort av förstklassiga råvaror och i största möjliga mån ekologiskt. På Fotografiskas brunch samlas gästerna tillsammans vid våra runda bord (så kallad community table brunch) och avnjuter god mat och en fantastisk utsikt.

Om ni förbokar en plats så ingår entré till Fotografiska.

---> Läs mer och boka
 
 
 
 

© Henri Cartier-Bresson/ Magnum Photos

 

Bubbel och fotokonst

 
Ta med vännerna eller kollegorna på en trevlig kväll fylld med högklassig fotokonst och bubbel. Till ett mycket förmånligt pris kan ni under mars kombinera ett mingel med att gå en visning där ni får höra historierna bakom fotografierna i bland annat utställningen med Henri Cartier-Bresson.

Ni startar kvällen i vår bistro där det mousserande vinet med tillbehör står uppdukat från kl 18.00. En timme senare hämtar guiden er för att visa våra aktuella utställningar.

Erbjudandet gäller ett glas mousserande (med eller utan alkohol) och goda rotfruktschips. Måndag-Onsdag från kl 18.00-20.00. Från 11 mars – 31 mars. Bokning görs för minst 8 personer.

Boka genom att maila till: visning@fotografiska.eu och uppge bokningskoden "Marsmingel"
 
 
 
 
 

Butiken rekommenderar: Pieter Hugo

 
This Must Be the Place presenterar nästan tio år av fotografier tagna av den sydafrikanska fotografen Pieter Hugo. Denna bok innehåller ett urval av över 100 inflytelserika bilder från före och efter "The Hyena & Other Men", serien som gjorde att han slungades in i rampljuset 2007. Texter av TJ Demos och Aron Schumans placerar Hugos extraordinära karriär inom området för samtida fotografi och den större, historiska kontexten av hans hemland och kontinent Afrika.

---> Beställ boken
 
 
 
 
 

Följ oss på Instagram!

 
På Instagram ger porträttfotografen Knut Koivisto dig annorlunda perspektiv på Fotografiska - inifrån och utifrån. Knut Koivisto är också lärare i Fotografiska Akademin. Där håller han i kursen Porträtt/Utvecklande fotografi. För att följa oss behöver du en smartphone och appen Instagram. Tagga oss gärna när du tar egna bilder. Vi gillar att gilla bra fotografi oavsett i vilken form det presenteras!

---> Läs mer om Knuts kurs
 
 


Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museetRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...