tisdag 5 mars 2013

Fotografiska museet; Inbjudan

 

© Ruud van Empel. Courtesy: Flatland Gallery

 

Inbjudan till medlemsfrukost

 
På lördag öppnar vi utställningen Pictures don't lie med den holländske fotografen Ruud van Empel. Du som är medlem i Fotografiska Familjen är varmt välkommen att äta frukost och se utställningen före alla andra på lördag morgon.
Ruud van Empel har utvecklat en unik arbetsmetod. Av hundratals små, små bilder sätter han ihop foton som ser verklighetstrogna ut, men som visar en värld som aldrig har existerat som den ser ut på bilden. Vad är på riktigt och vad är overkligt?

Ruud van Empel finns på plats för att berätta om utställningen. Om du inte är medlem i Fotografiska Familjen går det bra att teckna medlemskap på plats.

När: 9 mars, klockan 8-10

---> Anmäl dig här (antalet platser är begränsat)
---> Läs mer om medlemskap

 
 
 
 

© Christer Fjellman

 

Premiär imorgon: Göran med vänner

 
Första onsdagen varje månad för vi ett samtal i fotografins tecken mellan fotografer, bildkännare och bildälskare av alla slag. Fotoskribenten Göran Segeholm, som också är en av Sveriges främsta fotolärare, leder samtalet. Med olika perspektiv och fokus vid varje tillfälle välkomnar vi till dessa spännande samtal.

Onsdagen 6 mars:

I april 2008 drabbades Christer "Fjellis" Fjellman av en allvarlig stroke. Han använde fotografi som ett sätt att hitta tillbaka till både livsglädjen och hälsan, och hittade ett helt nytt bildspråk på vägen. Stina Brockman, konstfotograf, berättar om hur hon använt fotografi för att ta sig upp mot ljuset igen när livet känts som svårast, och om att utvecklingen ofta är som störst när det är som mörkast.

Onsdag 6 mars, klockan 19.30, i Galleriet på Plan 2.

Alla är varmt välkomna. Inget inträde tack vare omhängning.
 
 
 
 

© Anna Clarén

 

Missa inte Internationella kvinnodagen

 
Den 8 mars är det Internationella kvinnodagen och vi har ett fullspäckat program. Alla är självklart välkomna till vår bistro denna dag. Att delta kostar ingenting utöver ordinarie inträde, medlemmar i Fotografiska Familjen gratis.


Detta händer hos oss (cirkatider)

---> 14:30 - Dokumentären Go Straight Home visas, följt av samtal med skaparna Maud Nycander (aktuell med Palme-dokumentären) och Iga Mikler. Filmen handlar om fjortonåriga Reba i Dhaka och unga flickors mycket utsatta situation

---> 15.20 - Möt Jacqueline Hellmann som tidigare ställt ut sin fotografiska skildring av vännen Cizzi som är sjuk i anorexia (läs om utställningen)

---> 16.00 - Kom och lyssna på fotografen Elisabeth Ohlson-Wallin som berättar om sitt konstnärskap

---> 17.00 - Möt Anna Clarén som samma dag öppnar utställningen Close to Home

---> 19.00 - Emma Larsen spelar live i bistron (lyssna på Emma Larsen)
 
 
 
 

© Iga Mikler

 

Go Straight home

 
I samband med Internationella kvinnodagen visar vi dokumentären Go Straight Home: Rebas dröm är att få en utbildning. Men så mycket är i vägen. Pojkarna i gathörnet som skriker efter henne. Eller bortgiftet som kanske kommer. Rädslan för våldtäkt blandas med drömmar om en bättre framtid. Att få det hennes mamma aldrig fick. Go Straight Home av Maud Nycander och Iga Mikler är en film om Rebas kamp. Och om hur flickor i Bangladesh straffas enkom för att de fötts som flickor.

Visas i Bistron ca 14.30

---> Läs mer om dokumentären


Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...