fredag 8 mars 2013

Fotografiska museet; Nya utställningar


 

© Anna Clarén

 

Anna Clarén

 
Close to home
8 mars - 26 maj, 2013


Anna Claréns genombrott kom med bildserien  Holding  (2006). Fotografierna skildrade Claréns vardag under fyra sommarmånader 2005 och sågs som unika i sin skira, privata framtoning. I den nya bildserien  Close to home  (2013) återvänder Clarén till sin dokumentation av den egna vardagen.

---> Läs mer
 
 
 
 

© Ruud van Empel. Courtesy: Flatland Gallery

 

Ruud van Empel

 
Pictures don't lie
9 mars - 2 juni, 2013

Ruud van Empel har under de senaste åren utvecklats till en av samtidens mest originella fotografiska konstnärer och har i sin digitala bildbehandling utvecklat en unik arbetsmetod. Av hundratals fotografiska fragment sammanställer han bilder som ser helt verklighetstrogna ut men som samtidigt frammanar en värld som aldrig existerat i den här formen.

---> Läs mer
 
 
 
 

© Henri Cartier-Bresson/ Magnum Photos

 

Henri Cartier-Bresson

 
The Man, the Image & the World
8 mars - 26 maj, 2013

I samarbete med bildbyrån Magnum Photos presenterar Fotografiska den ultimata tillbakablicken på det livsverk Henri Cartier-Bresson lämnat efter sig. Drygt 250 verk varav några aldrig tidigare visade, sällsynta fotografier från alla perioder av skapande i Bressons liv och en generös samling av klassiska fotografier som blivit minst sagt ikoniska.

---> Läs mer
 
 
 
 

© Ulrica Zwenger

 

Premiär: Lindas vänner

 
En onsdag i månaden på Fotografiska möts två författare för att diskutera sina respektive författarskap. Curator för dessa kvällar är författaren Linda Skugge.

Onsdagen 13 mars:

VIGGO CAVLING är aktuell med sin senaste bok Femte hjulet (Bonnier Forum). I Femte hjulet får vi åter möta huvudpersonerna från den framgångsrika Rörmokaren. Viggo Cavling visar än en gång att han som få andra kan skildra det samtida Stockholm - han rör sig obehindrat mellan löpsedelsjakten på tidningsredaktionerna och intrigerna i den politiska toppen. Maktens korridorer har aldrig känts mer lockande - eller frånstötande.

PETTER LIDBECK skriver under pseudonymen Hans Koppel och gav senast ut Kom ska vi tycka om varandra som är hans andra thriller i en planerad trilogi. Med den första, Kommer aldrig mer igen (2011), visade han var thrillerskåpet ska stå. Han är en av våra skickligaste författare, begreppet bladvändare räcker inte riktigt till för det skoningslösa "läsös" han bjuder på, det är riktigt, riktigt läskigt.

Tid: 13 mars, 19:00
Plats: Galleriet, plan 2

Medlemmar inget inträde, övriga ordinarie entré.
 
 
 
 

© Emma Svensson

 

Konserter i bistron

 
Tre dagar i veckan sätter vi guldkant på kvällarna genom att välkomna lovande svenska artister till vår bistro. Varje torsdag, fredag och lördag har vi öppet ända till 23.00. Inled med fotokonst och avrunda med en bit mat, musik och utsikten över Stockholm. Bästa sättet att hålla koll på våra spelningar är att läsa kalendariet på vår hemsida.

---> Kolla in kalendariet

Medlemmar inget inträde, övriga ordinarie entré.
 
 
 
 
 

Kurstips: Hudretusch

 
Fotografiska Akademin erbjuder kurser för både nybörjare och proffs. Vi har workshops med några av världens bästa fotografer, grundkurser för dig som är helt ny bakom kameran, fotokurs för dig som är föräldraledig och kurser inom porträtt-, blixt- och naturfoto, för att bara nämna några!

För att göra en professionell hudretusch krävs tålamod, envishet och ett intresse för att förmedla bildens innebörd vare sig det är ett reklamjobb eller en privat bild. Mycket eller lite retusch, det bestämmer du själv utifrån teknikerna som lärs ut under kursen.

Läs mer om våra kurser och hitta den som passar just dig bäst!

---> Läs mer om kursen Hudretusch
---> Kolla in alla kurser

Du som är medlem i Fotografiska Familjen har rabatt på våra kurser

 
 
 
 
 

Visning och vin

 
Kombinera en visning av Henri Cartier-Bressons utställning med ett vinmingel där du lär dig att kombinera smakerna av vin och mat i dialog med vår sommelier. Du kommer också lära dig mer om vilken typ av vin som passar just dig. Dessa kvällar utförs i samarbete med Anders Herdenstam ifrån Herdenstam Vinhandel som har doktorerat i smakupplevelser i samband med vinprovning.

Du som har DN-kort eller är medlem i Fotografiska Familjen har rabatt

---> Läs mer och boka plats


Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museetRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...