onsdag 20 mars 2013

Moderna museet i Malmö; Fredrik Roos stipendium 2013, Doc Lounge, ifrågasatt maskulinitet och full barnaktivitet i Verkstan

Paul Fägerskiöld, E140 (detalj), 2012. Courtesy Galerie Nordenhake and the artist. Fotograf: Jean-Baptiste Beranger
 

Fredrik Roos stipendium 2013: Paul Fägerskiöld
MALMÖ. UTSTÄLLNINGEN ÖPPNAR 29 MARS

För andra gången delas Fredrik Roos stipendium ut på Moderna Museet Malmö. Stipendiet, som tilldelas yngre nordiska konstnärer företrädesvis verksamma inom måleri och skulptur, är med sin prissumma på 250 000 kr ett av Sveriges största konststipendier. Årets stipendiat är Paul Fägerskiöld, och den 29 mars öppnar en mindre utställning i Gaslyktan på Moderna Museet Malmö.

Om utställningen

 

Doc Lounge och ifrågasatt maskulinitet
MALMÖ. FILMVISNING OCH FÖRELÄSNING

Doc Lounge: THE WEATHER WAR
26 mars kl. 19

(Obs! Visningen äger rum på Babel, Spångatan 38 i Malmö. Entré 70kr, halva priset för Moderna Museets Vänner)

Bigert & Bergströms konstfilmsdokumentär THE WEATHER WAR handlar om människans strävan att kontrollera vädret och tämja dess kraft för egen vinning. I ett större perspektiv visar filmen på de globala klimatförändringar som dagens människa står inför. Filmvisningen inleds med ett samtal mellan Lars Bergström och museichef John Peter Nilsson.

Torbjörn Forslid: Mannen ifrågasatt - bilder av maskulinitet
2 april kl. 18


Torbjörn Forslid, professor i litteraturvetenskap vid Lunds universitet, har studerat homogent manliga sammanhang i litteraturen. Under föreläsningen talar han med utgångspunkt i den exklusiva maskuliniteten i Tala Madanis bildvärld. Föreläsningen sker på Lastkajen, Moderna Museet Malmö. Ingår i entréavgiften - fri entré för Moderna Museets Vänner.


Foto: Åsa Lundén
 

Gubbverkstad och en söndag utan pensel
MALMÖ. PÅSKLOVSVERKSTAD OCH FAMILJESÖNDAG


Påsklovsverkstad: Gubbverkstad
26-28 mars kl. 11.15, 13.30 & 15


Konstnären Tala Madani målar ofta gubbar i sina bilder. Gubbar som sitter, står, pekar och pratar med varandra. Många av dem är lite konstiga, några är roliga så att man gärna vill skratta åt dem. Vi tittar på Tala Madanis utställning tillsammans och sedan målar vi med penslar, fingrar, svampar och färger i Verkstan. Kanske blir det gubbar eller något annat vi inspirerats av under visningen. (Obs! Från 4 år)


Familjesöndag: Söndag utan pensel
31 mars kl. 11.15, 13.30 & 15


I den nyöppnade utställningen Lögner om måleri ställer vi oss frågan: Går det att måla utan pensel? Under en minivisning tittar vi på hur konstnärerna gjort. I Verkstan skapar vi sedan egna konstverk, som alla är målningar, men helt och hållet utan penslar. (Obs! Från 2 år)

Om Påsklovsverkstad och Familjesöndag

 

Foto: Åsa Lundén
 

Babymåleri!
MALMÖ. 3 APRIL

Visning och måleriverkstad
3 april kl. 11.15-13.00 samt 13.15-17.00


Babyvisningarna på Moderna Museet Malmö är ett populärt sätt för föräldrar att möta konsten tillsammans med sina bebisar. Den 3 april ges en visning av Tala Madani: Rip Image, och efterföljande måleriverkstad - för första gången på Moderna Museet Malmö! Upptäck hur inspirerande det är att måla med din bebis - tillsammans med andra bebisar! (Obs! Från 0-15 månader. Ingen drop-in.)

Biljetter


Mer information: Moderna Museet Alla uppdateringar: Moderna Museet
Hitta auktionen: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Moderna museet/Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...