tisdag 19 mars 2013

Moderna museet; Konstkritik, Thek, Shawky, Le Corbusier, af KlintKonstkritiken i det framtida medielandskapet
STOCKHOLM. 22 MARS KL. 15-17

Stora förändringar stundar i massmedia. I den digitala revolutionens kölvatten står papperstidningen inför stora utmaningar, enligt optimisterna. Inför sin död, hävdar andra. Vad betyder det för det offentliga samtalet, för konstkritiken – och för konsten?
Medverkar gör bland andra Marek Bartelik, Daniel Birnbaum, Jonas Ekeberg, Dorota Jarecka och Birgitta Rubin.

Konstkritiken i det framtida medielandskapet


Samtal om Paul Thek
STOCKHOLM. 22 MARS KL. 17-18

I samband med öppningen av utställningen Paul Thek, in Process (Stockholm) är det samtal om Paul Thek och hans konst. Curatorn Susanne Neubauer leder samtalet där vi får träffa Olle Granath, Björn Springfeldt och Jonas Liveröd.

Samtal om Paul Thek


Samtal i Bion: Wael Shawky
STOCKHOLM. 22 MARS KL. 18

Under våren kommer några av den internationella och svenska samtidskonstens mest omtalade namn inom rörlig bild till Moderna Museet. Det finns episka kvaliteter i skildringar från kriget och fronten. Ämnet är lika tidlöst och engagerande som konflikterna tycks ändlösa; från Homeros till Hurt Locker, från Sun Zi till Al Jazeera. Men med en ständigt uppdaterad bevakning av konfliktzoner i media blir vi som betraktare snart avtrubbade och oemottagliga för den fragmenterade strömmen av information.

Samtal i Bion: Wael Shawky


En eftermiddag om Le Corbusier
STOCKHOLM. 23 MARS KL. 15

Ett samtal om mottagandet av Le Corbusier och hans idéer i Sverige; Vilket inflytande har han haft? Hur har kritiken sett ut? Hur förhåller sig det han stod för till våra nutida visioner för staden? Hur kan man relatera olika tendenser i Le Corbusiers stadsvisioner till Stockholms utveckling från 1930-talet till nutid och framåt? Hur tänkte Le Corbusier om staden och hur tänker vi idag?

En eftermiddag om Le Corbusier


Från vänster: Hilma af Klint, Svanen, nr 17 grupp IX/SUW, 1915 © Stiftelsen Hilma af Klints Verk. Hilma af Klint, Altarbild, nr 1, grupp X, Altarbilder, 1915 © Stiftelsen Hilma af Klints Verk.
 

Föreläsningsserie apropå Hilma af Klint

Fem tisdagskvällar med start 26 mars, med följande teman; Det ockulta alternativet, Hilma af Klint - Abstrakt pionjär, Färgens dimensioner inom den abstrakta konsten, Esoteriska strömningar och teman i litteraturen från Dante till Dan Brown, Kvinna och konstnär i Hilma af Klints samtid.

Anmäl dig nu!

 

Måleriworkshop i Hilma af Klints anda – 26 och 27 mars

Moderna Museet och Lava bjuder in alla mellan 13 och 25 till en måleriworkshop. På Moderna Museet tittar vi på Hilma af Klints andliga och abstrakta målningar från början av 1900-talet. På Lava fortsätter undersökningarna och vi målar i större format med akrylfärg.

Anmäl dig nu! 


Mer information: Moderna Museet Alla uppdateringar: Moderna Museet
Hitta auktionen: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Moderna Museet/Press


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...