fredag 19 april 2013

Fotografiska museet; Ansök nu!


 
 

På onsdag: Komediklubben Karin med vänner

 
Nu är det dags för månadens komedikväll. Kvällen fylls med en härlig och rolig stämning när både välkända komiker och och rookies står på scen.
Karin Adelsköld leder som vanligt kvällen. Denna onsdag gästas vi av Evelyn Mok, Kalle Westerdahl och Adde Malmberg.

Klubben ingår i ordinarie inträde till museet och är gratis för medlemmar.

---> Läs mer om kvällen
---> Läs mer om medlemskap
 
 
 
 

© Maciej Pisuk, tilldelades utmärkelsen för bäst portfolio 2012

 

Stockholm Photography Week: Ansök nu!

 
Om du är en fotograf som vill ta ytterligare steg i karriären hoppas vi att du inte missat våra Portfolio Reviews under Stockholm Photography Week. Du kan delta i kategorierna Commercial eller Fine arts och därigenom få visa dina verk för några av fotovärldens tyngsta beslutsfattare. Vi närmar oss deadline så passa på att skicka in din ansökan!

Ett utval av de deltagande reviewarna:
Poppy Shibamoto, Photo Director Monocle Magazine, ARam Kim, Founder & Editor Blink Magazine, Gilou Le Gruiec, Galeri Vu, Putri Tan, Gagosian Gallery, Roberto Koch, Forma och Ingo Taubhorn, Chief Curator, Haus der Photographie.

Utöver möjligheten att få träffa personer som kan hjälpa dig att ta stora steg i karriären delas SPWK Portfolio Award ut. Priset är 2 500 euro och att få visa sina fotografier på Fotografiska.

---> Läs mer om Stockholm Photography Week
---> Bli ett fan till SPWK på Facebook
 
 
 
 
 

Tips från butiken: Gör vårfint hemma!

 
Ta en promenad förbi vår butik och kolla in alla affischer vi har från aktuella och tidigare utställningar. Bor du inte i Stockholm kan du ta en titt och beställa i vår webshop!

---> Kolla in och beställ
 
 
 
 
 

Sugen på att bli en bättre fotograf?

 
Isåfall kan kanske kursen Fotografera Natur som leds av den prisbelönta fotografen Serkan Gûnes vara något för dig. Kursen som startar nästa vecka är fullbokad sedan länge men kursstarterna 18 maj och 27 juli finns det ett fåtal platser kvar till.

---> Läs mer och boka
 
 
 
 

© Anna Clarén

 

Dagens tips: Tala om bilder!

 
Missa inte Bo Bergströms och Stefan Ohlssons kloka ord om en av bilderna i utställningen Close to home av Anna Clarén. Deras samtal är en del av serien Tala om bilder på Fotosidan.se. Utställningen med Anna Clarén visar vi till och med 26 maj.

---> Se samtalet
 
 
 
 

© Ryan McGinley

 

Spännande samarbete: Högkvarteret  och Capricious 

 
THERE IS SOMETHING ABOUT HOW IT FLOWS är en kväll som presenterar olika estetiska, politiska och sociala perspektiv på vatten. Bege er gärna till Platform på Lövholmsgränd 12 i Stockholm den 20 april. 19-23. Fri entré.

Bakgrund: Under 2012 släppte den New York-baserade fotokonsttidskriften CAPRICIOUS sin trettonde utgåva med tema WATER där femtiofem internationella fotokonstnärer bidrog med verk. Tillsammans med den konstnärliga verksamheten Högkvarteret blir det denna kväll föreläsningar, readings, performance och fotokonst. Deltar gör 55 fotokonstnärer från Capricious #13, samt Shora Esmailian, Sara Stridsberg, Ester Martin Bergsmark och Hägerstens Botaniska Trädgård.

---> Läs mer om kvällen på eventet
---> Läs mer om Capricious
 
 
 
 

© Henri Cartier-Bresson

 

Läs- och lyssningstips om Cartier-Bresson

 
Passa på att lyssna på Katarina Wikars recension av utställningen med Henri Cartier-Bresson och läs Marie Lundquists fantastiska text om vår tids kanske störste fotograf.

---> Lyssna och läs
 
 
 
 

© Alex Webb

 

Nytt på bloggen: Rebecca Norris Webb & Alex Webb

 
Var för sig är de internationellt erkända fotografer, tillsammans är de ett gift par och kreativa partners som både gör fotoprojekt och undervisar i fotografi som en duo.

Nu är Alex Webb och Rebecca Norris Webb aktuella som två av utställarna under Nordic Light Festival som går av stapeln den 23 april i Kristiansund i Norge. På vår blogg kan du läsa en intervju med dem.

---> Besök bloggen


Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...