fredag 5 april 2013

Fotografiska museet; F 1-6 på lördag!


 
 

En natt på museet!

 
På lördag är det äntligen dags för vår klubb F 1-6 igen!

Den här gången ligger fokus på live och vi är glada över att ha Âme och Guy Gerber (för att nämna några) med oss denna kväll. Båda akterna hamnade högt när Resident Advisor rankade 2012 års bästa elektroniska liveakter och nu är det dags att visa Stockholm varför.

---> Köp biljetter här
---> Bli ett fan till klubben här
 
 
 
 

© Maciej Pisuk

 

Stockholm Photography Week: EUR 2 500 Cash Award

 
Om du är en fotograf som vill ta ytterligare steg i karriären hoppas vi att du inte missat våra Portfolio Reviews under Stockholm Photography Week. Du kan delta i kategorierna Commercial eller Fine arts och därigenom få visa dina verk för några av fotovärldens tyngsta beslutsfattare.

Ett utval av de deltagande reviewarna:
Poppy Shibamoto, Photo Director Monocle Magazine, ARam Kim, Founder & Editor Blink Magazine, Gilou Le Gruiec, Galeri Vu, Putri Tan, Gagosian Gallery, Roberto Koch, Forma och Ingo Taubhorn, Chief Curator, Haus der Photographie.

Utöver möjligheten att få träffa personer som kan hjälpa dig att ta stora steg i karriären delas SPWK Portfolio Award ut. Priset är 2 500 euro och att få visa sina fotografier på Fotografiska.

Läs mer och ansök om att få delta idag!

---> Läs mer om Stockholm Photography Week
---> Bli ett fan till SPWK på Facebook
 
 
 
 

Hyer̀es, France, 1932 © Henri Cartier-Bresson / Magnum Photos

 

Tips: Konsthelgen v. 14

 
Plötsligt är det bara någon dag kvar tills utställningen stänger och man förstår inte riktigt var all tid tagit vägen. Vi vet själva hur det brukar bli. Man har så mycket att stå i att man exempelvis skjuter det här med att gå på en utställning tills senare.

Vi vill passa på att ge er rådet att lägga just den kommande helgen på att gå och se alla de utställningar ni är sugna på att ta del av!

---> Läs mer om de utställningar vi visar
---> Kolla in Allt om Stockholm för fler tips
 
 
 
 

© Knut Koivisto/Fotografiskas Instagram

 

Goda nyheter!

 
Med anledning av att Paul Svenssons brunch varit så populär utökar vi nu med ytterligare sittningar på lördagar och söndagar. Det kommer nu inte krävas riktigt lika mycket planering för att vara säker på att få njuta av Pauls läckerheter.

Nu kan du välja mellan att äta 11-13, 12-14, 14-16 och 14.30-16.30

Passa på att boka brunch till kommande helger nu. Om du förbokar en plats så ingår dessutom entrén till Fotografiska!

---> Läs mer och boka
 
 
 
 

© Hanna Goldstein

 

Kurstips: Utveckla ditt fotografiska seende

 
Den här kursen är för dig som vill skapa eller fortsätta utveckla ditt egna personliga bildspråk. Bildanalys står i centrum för kursen och vi diskuterar hur, och med vilka verktyg vi kan prata om och analysera bilder av olika slag. Leder kursen gör Hanna Goldstein.

Hannah har varit verksam som fotograf och konstnär i över 10 år och ställt ut på tre kontinenter. Goldstein är utbildad på Bard College, New York, där hon arbetade med bland andra Stephan Shore, Larry Fink och An-My Le. 2008/2009 gick Goldstein ett projektår på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Hon har även jobbat som assistent åt Nan Goldin.

---> Läs mer om kursen
 
 
 
 
 

Nästa vecka: Linda med vänner

 
En onsdag i månaden på Fotografiska möts två författare för att diskutera sina respektive författarskap. Curator för dessa kvällar är författaren Linda Skugge.

Onsdagen 10 april möter vi:

ANDERS DE LA MOTTE
Anders är före detta säkerhetschef på ett stort internationellt it-företag och tidigare polis. Hans böcker är brett sålda internationellt och SF har köpt filmrättigheterna till [Geim]. Andra delen i serien om HP och Rebecca, [Buzz], utkom hösten 2011 och tredje delen [Bubble] i augusti 2012.

KRISTINA OHLSSON
Kristina har arbetat som säkerhetspolitisk analytiker på Rikspolisstyrelsen och är utbildad statsvetare. Hon har tidigare skrivit facktexter om Mellanösternkonflikten och EU:s utrikespolitik samt jobbat på UD, Försvarshögskolan samt som Counter Terrorism Officer på OSSE, världens största regionala säkerhets-organisation. Askungar (2009) var hennes debutroman, följt av Tusenskönor (2010), Änglavakter (2011) och Paradisoffert (2012).

När: 10 april, klockan 19:00
Var: Galleriet, plan 2
Hur: Ingår i ordinarie inträde, medlemmar i Familjen gratis

---> Läs mer om våra medlemskap


Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...