torsdag 25 april 2013

Fotografiska museet; Kommande utställning


 

© Knut Koivisto/Fotografiskas Instagram

 

För bildälskare: Göran med vänner

 
Första onsdagen varje månad för vi ett samtal i fotografins tecken mellan fotografer, bildkännare och bildälskare av alla slag. Fotoskribenten Göran Segeholm, som också är en av Sveriges främsta fotolärare, leder samtalet. Med olika perspektiv och fokus vid varje tillfälle välkomnar vi till dessa spännande samtal.

Temat för vårens sista Göran med vänner är "Bilden och världsbilden".

Vi lever i en tid då åsikter och idéer färdas snabbare än någonsin tidigare. Många känner krav från omgivningen att ständigt ta ställning och ha en åsikt. För eller emot? Välj sida. I allas vår strävan efter att skapa oss en bild av världen som är sann och riktig blir fotografiet – i synnerhet det dokumentära – ett viktig verktyg. Genom det kan vi försöka förstå vad vi inte kan bevittna med egna ögon. Genom det kan vi se världen genom någon annans ögon.

I kväll har Göran bjudit in Martin von Krogh och Moa Karlberg. Moa är frilansfotograf och redaktör på tidningen Re:Public. Martin är nyhets- och reportagefotograf som reser över hela världen.

När: 1 maj, 19.30, i Galleriet på Plan 2.

Ordinarie inträde gäller, medlemmar inget inträde.

---> Läs med om medlemskap
---> Läs mer i kalendariet
 
 
 
 

© Michael Björnlycke

 

Stockholm Photography Week: Ansök nu!

 
Om du är en fotograf som vill ta ytterligare steg i karriären hoppas vi att du inte missat våra Portfolio Reviews under Stockholm Photography Week. Du kan delta i kategorierna Commercial eller Fine arts och därigenom få visa dina verk för några av fotovärldens tyngsta beslutsfattare. Vi närmar oss deadline så passa på att skicka in din ansökan!

Ett urval av de deltagande reviewarna:
Poppy Shibamoto, Photo Director Monocle Magazine, ARam Kim, Founder & Editor Blink Magazine, Gilou Le Gruiec, Galeri Vu, Putri Tan, Gagosian Gallery, Roberto Koch, Forma och Ingo Taubhorn, Chief Curator, Haus der Photographie.

Utöver möjligheten att få träffa personer som kan hjälpa dig att ta stora steg i karriären delas SPWK Portfolio Award ut. Priset är 2 500 euro och att få visa sina fotografier på Fotografiska.

---> Läs mer om Stockholm Photography Week
---> Bli ett fan till SPWK på Facebook
 
 
 
 

© Lennart Nilsson

 

Lennart Nilsson på Marsstrand

 
Vi har producerat utställningen Ett barn blir till av Lennart Nilsson. Ett barn blir till tar med oss på en svindlande färd genom den fantastiska men samtidigt okända resan mot livets början. Utställningen är en av de utställningar som vi turnerar. Till och med 9 juni visas den på Strandverket Konsthall på Marstrand. De visar samtidigt Maria Miesenberger och de kommer visa CHR. med Christer Strömholm i sommar. Om du inte har vägarna förbi Strandverket Konsthall rekommenderar vi en omväg!

---> Läs mer om utställningen
---> Läs mer om våra turnerande utställningar 
 
 
 
 

© Ruud van Empel

 

Läs vår tidning på webben

 
Om du vill veta mer om våra utställningar kan vi tipsa om vår tidning. Förutom massor med spännande tips från fotovärlden innehåller den intervjuer med flera av de fotografer vi ställer ut.

---> Kolla in tidningen
 
 
 
 

© Knut Koivisto/Fotografiskas Instagram

 

Bli en bättre fotograf: Kolla in sommarkurserna!

 
Vill du bli en bättre fotograf? Passa på att gå en kurs i sommar. Vi har workshops som passar perfekt i kombination med några dagar i Stockholm och vi har lite längre kurser som passar den som bor i närheten bäst. Ta en titt på kursutbudet och fundera på vad som just du tycker verkar roligast!

---> Mer om sommarkurserna
 
 
 
 

© Henri Cartier-Bresson

 

Nedräkning: Bara en månad kvar av Bresson-utställningen

 
The Man, the Image & the World
8 mars - 26 maj 2013

Jag strövade på gatorna dagen lång, på helspänn och redo att slå ned på rov, fast besluten att ”fånga” livet - att bevara livet i livsögonblicket. Framför allt åstundade jag att inom ramen för ett enda fotografi fånga in hela essensen av en situation som höll på att rullas upp inför mina ögon.

- Henri Cartier-Bresson

---> Läs mer om utställningen
 
 
 
 
 

Kommande utställning: Helmut Newton

 
Till sommaren öppnar vi en retrospektiv utställning med en av vår tids mest inflytelserika fotografer inom mode- och reklamfotografi. Helmut Newton har varit banbrytande på ett många gånger provocerande sätt och hans fotografier rör sig obehindrat mellan modemagasinens redaktionella sidor och galleriets vita väggar.

31 maj - 29 september 2013
 
 
 
 
 

Sista festen!

 
Fjärde maj ställer vi till med den sista festen på Fotografiska under F 1-6s flagg. Resan har varit fantastisk och vi är oerhört glada över att ha kunnat bjuda er på ljud, ljus och djs, i världsklass. Vi är också väldigt glada över att så många besökt oss och dansat som om det inte funnits någon morgondag. Förköpet för F 6 är nu i full gång och du hittar dina biljetter nedan.

---> Köp biljett


Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...