fredag 12 april 2013

Fotografiska museet; NASA eller MoMA?


 
 

NASA eller MoMA?

 
Tidningen The Atlantic publicerade för en tid sedan artikeln "NASA or MoMA" (MoMA = The Museum of Modern Art, New York). De skriver själva så här:

"One of the most enduring and inspiring side effects of space exploration is the pictures - pictures of Earth taken from new heights; pictures of Earth's neighbors, taken from new angles; pictures that resemble, and in fact are, art."

Men det är inte alltid så enkelt att veta vad som är vad. Kan du avgöra vad som är NASA och vad som hör hemma på MoMA?

---> Gör testet
 
 
 
 

Tips från butiken: Gör vårfint hemma!

 
Ta en promenad förbi vår butik och kolla in alla affischer vi har från aktuella och tidigare utställningar. Bor du inte i Stockholm kan du ta en titt och beställa i vår webshop!

---> Kolla in och beställ
 
 
 
 
 

Glid in...

 
Passa på att ta med kollegorna, vännerna eller föreningen på en guidad visning av våra utställningar. I samband med besöket får ni också avnjuta vår mycket omtyckta räkmacka signerad Paul Svensson.

Den 17 maj öppnar vår uteservering Grill. Varför inte sno några extra soltimmar där när ni avnjuter era räkmackor.

Vi erbjuder nu entré till Fotografiska, guidad tur och en räkmacka för 295 kr/person.

Erbjudandet gäller vid bokning för minst 8 personer, vardagar 10.00 - 17.00, till och med 24 maj. 

Uppge koden "räkmacka" när du bokar.

---> Mejla till visning@fotografiska.eu för att boka
 
 
 
 

© Lennart Nilsson

 

Lennart Nilsson på Marstrand

 
Vi har producerat utställningen Ett barn blir till av Lennart Nilsson. Ett barn blir till tar med oss på en svindlande färd genom den fantastiska men samtidigt okända resan mot livets början. Utställningen är en av de utställningar som vi turnerar. Till och med 9 juni visas den på Strandverket Konsthall på Marstrand. De visar samtidigt Maria Miesenberger och de kommer visa CHR. med Christer Strömholm i sommar. Om du inte har vägarna förbi Strandverket Konsthall rekommenderar vi en omväg!

---> Läs mer här
 
 
 
 

© Emma Svensson

 

Konserter tre dagar i veckan

 
Varje torsdag, fredag och lördag kan du kombinera fotkonst med att njuta av en spelning i vår bistro. Fokus ligger på att skapa en scen för lovande svenska artister samtidigt som du som gäst får ytterligare en upplevelse när du besöker oss.

Kommande artister är bland andra Riglo, Feuer, Vera Vinter, Weather, Torbjörn Ömalm och Hans Saajo, Emma Larsen, Lisa Halling, First Love, TeVerd och Katharina Nuttall.

Ta en titt i kalendariet för att se vilka som spelar när!

---> Kalendariet
 
 
 
 

© Steve Schapiro

 

Tips från butiken: Taxi Driver

 
I denna specialutgåva av Taxi Driver presenteras Steve Schapiros fotografier från inspelningen av Scorceses mästerverk. Här visas hundratals av fotografier som inte publicerats tidigare från Schapiros arkiv som målar ett kyligt porträtt av en skjutglad och förvirrad man märkbart påverkad av det aggressiva klimatet som präglade USA efter Vietnamkrigets slut.

Boken är en riktigt raritet då den är limiterad till 1000 numrerade exemplar och signerad av Steve Schapiro. Den passar film- och fotonörden som vill investera i en klassiker!

---> Beställ boken här
 
 
 
 

© Anna Clarén

 

Tips: Konsthelgen v. 15

 
Plötsligt är det bara någon dag kvar tills utställningen stänger och man förstår inte riktigt var all tid tagit vägen. Vi vet själva hur det brukar bli. Man har så mycket att stå i att man exempelvis skjuter det här med att gå på en utställning tills senare.

Vi vill passa på att ge er rådet att lägga just den kommande helgen på att gå och se alla de utställningar ni är sugna på att ta del av!

---> Läs mer om de utställningar vi visar
---> Kolla in Allt om Stockholm för fler tips
 
 

Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...