onsdag 17 april 2013

Röhsska museet; Nya ögon på 1700-talet

 
 
 

Nya ögon på 1700-talet

 
VÄLKOMMEN PÅ VERNISSAGE TISDAG 23 APRIL KL 17.30
Fyra studenter på Möbeldesign, inriktning trä, vid Högskolan för design och konsthantverk vid Steneby visar arbeten inspirerade av 1700-talets inrednings- och möbelkonst. Utställningen visas i den nyrestaurerade matsalsinteriör från 1780-talet från Hökälla säteri på Hisingen, som efter en tids magasinering nu åter kan ses på museets andra våningsplan. Interiören fanns uppsatt i Röhsska museet redan när det öppnade för publiken 1916, och blir nu platsen för ett spännande möte mellan gammalt och nytt. De deltagande studenterna är Martin Horgan, Olivia de Jong, Fredrik Karlsson och Wei Uzen Zhang. Utställningen Nya ögon på 1700-talet pågår fram till 9 juni 2013.


Föredrag
Samma kväll kl 18.00 ges ett föredrag i museets auditorium som också knyter an till 1700-talet. Konsthistorikern Inga von Corswant-Naumburg talar om Ostindiska kompaniets import av kinesiska varor, med särskilt fokus på de praktfulla porslinsserviser som beställdes av svenska adelsfamiljer och dekorerades med deras vapensköldar. Föredraget vara ca en timme och arrangeras i samarbete med museet vänförening.

Visa upp inbjudan på museet
Inbjudan gäller som fri entré till museet på vernissagedagen. Obs, det är separat entré om 60 kr till föredraget. Alla under 25 går gratis på föredraget, liksom studenter vid konst-, design- och arkitekturutbildningar.

Bild: Detalj på målat dörröverstycke från matsalsinteriören från Hökälla säteri, 1780-tal.
Foto: Mikael Lammgård, Röhsska museet


Mer information: www.designmuseum.se Alla uppdateringar: Röhsska museet

Hitta auktionen: Hitta till Röhsska museet Informations källa: Röhsska museet

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...