fredag 17 maj 2013

Fotografiska museet; Sista chansen: Bresson & Clarén


 
 

Uteserveringen öppnar!

 
Idag öppnar uteserveringen äntligen. Vi räknar kallt med att vädergudarna är på vår sida så att det blir en härligt varm försommarkväll. Inled kvällen med fotokonst och avrunda med utsikten över Stockholm och Paul Svenssons goda grillade mat. På torsdagar och lördagar är det dessutom konserter på uteserveringen. På premiären står singer-songwritern AnnaMy på scen.

Museet stänger 23.00 och uteserveringen först vid midnatt.
 
 
 
 
 

Sista chansen: Bresson och Clarén

 
Nu är det bara två helger kvar. På söndag om mindre än två veckor stänger utställningarna. Kom förbi och njut av riktigt bra fotokonst senast 26 maj.

Varför inte kombinera det med en skön stund på uteserveringen?

---> Läs mer om utställningarna
 
 
 
 
 

Instawalk på söndag!

 
Nu på söndag är det äntligen dags för Instawalk igen. Instawalk är en gemensam fotopromenad där deltagarna fotograferar fina, roliga och helt vardagliga saker med hjälp av sin smartphone och fotoappen Instagram.

Fotografierna ni tar under promenaden kommer sedan visas under dagen i en temporär digital utställning på Fotografiska! Förra gången togs fler än 4000 bilder. Slår vi det?

När: 19 maj. Vi börjar promenera 11.00 från Björns trädgård (vi finns på plats från 10.15 för att svara på frågor) och sedan går vi vägen Götgatsbacken via Slussen till Fotografiska.

Vid 14.00 kommer vi stänga en stund för att sedan öppna den temporära utställningen för museets ordinarie besökare.

Det kostar inget att delta, men anmäl dig under länken nedan.

---> Se film från vår första Instawalk
---> Läs mer här
---> Anmäl dig här

 
 
 
 

© Sarah Moon

 

Se Sarah Moons nya film

 
Om du är medlem i Fotografiska Familjen så var du kanske på premiären av Sarah Moon nya film 5 to 5 som producerats i samarbete med Fotografiska. Om du missade filmen har du chans att se den igen hos oss till och med 26 maj.

En lördag i september går en ung kvinna in i ett övergivet hus lockad av det melankoliska ljudet från en trumpet. Hon står plötsligt ansikte mot ansikte med ägaren, en äldre och otrevlig man som var en känd sångare på 1970-talet.

Längd: 45 min
Språk: Franska
Undertext: Svenska/engelska varannan timme
Filmen startar varje timme
 
 
 
 

© Lieselotte van der Meijs.

 

Vill du bli en roligare talare?

 
Karin Adelsköld har skrivit boken Våga stå upp! Karin blev utsedd till Årets kvinnliga komiker 2011 och hon har sin egen stand up-klubb på Fotografiska. Nästa onsdag har ni möjlighet att komma på en föreläsning om hur vi alla kan bli bättre talare (ordinarie inträde, gratis för medlemmar i Fotografiska Familjen).

Vare sig du är middagstalare, föreläsare eller ska hålla en dragning på jobbet tjänar du på att vara underhållande när du ska prata inför andra. Att använda ståuppens språk och dramaturgi för att locka till skratt gör det både enklare och roligare för dig att få fram ditt budskap. Som ståuppkomiker odlar man en unik förmåga att snabbt läsa av och få med sig sina åhörare. För detta finns välbeprövade tekniker och knep som alla kan ta till. Karin Adelsköld avslöjar denna kväll standup-hemligheterna som alla kan lära sig!


När: 22 maj, klockan 19.00 i Bistron på plan 2
 
 
 
 

© Erik Johansson

 

Låt dig inspireras!

 
Vi har tidigare visat Erik Johanssons bilder i Young Corner. Missa inte att kolla in den här intervjun med honom om du vill få inspiration för hur det går att skapa bilder med hjälp av Photoshop.

---> Se klippet

 
 
 
 

© Michael Björnlycke

 

Tips: Open Portfolio Night

 
Vi har startat Stockholm Photography Week för att skapa en plattform där fotografer får chans att träffa tunga beslutsfattare i fotovärlden. Vi hoppas och tror att det kan vara den där skjutsen som behövs för att riktigt begåvade fotografer ska bli upptäckta och ta välförtjänta kliv i karriären.

På fredagen den 31 maj är det Open Portfolio Night. Då kan du komma till Fotografiska och se de deltagande fotografernas verk. Kanske upptäcker du en framtida stjärna på fotografihimlen? Eller så passar du själv på att mingla med de deltagande reviewarna som är på Fotografiska denna kväll.

---> Läs mer om Open Portfolio Night

---> Läs mer om Stockholm Photography Week


Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...