fredag 24 maj 2013

Fotografiska museet; Sista helgen: Henri Cartier-Bresson


 

© Henri Cartier-Bresson

 

Sista chansen: Bresson och Clarén stänger på söndag

 
Nu är det bara två helger kvar. På söndag stänger utställningarna med Henri Cartier-Bresson och Anna Clarén. Passa på att njuta av fotokonst i världsklass innan 21.00 på söndag då vi börjar plocka ned utställningarna.
 
 
 
 

© Christopher Anderson

 

Tips: Kom förbi under Stockholm Photography Week

 
Nästa vecka är det Stockholm Photography Week. Du kan delta genom att gå på Artist talk med Christopher Anderson (onsdag, 18.00). Han är en mycket erkänd fotojournalist som tillhör bildbyrån Magnum (som Henri Cartier-Bresson var med om att starta). Nästa vecka kan du även gå på Open Portfolio Night. Där kan du mingla med tunga beslutsfattare i fotovärlden och se alla deltagande fotografers portfolios (fredag, 18.30).

---> Läs mer om Artist talk
---> Läs mer om Open Portfolio Night
 
 
 
 
 

Karin med vänner på onsdag

 
På onsdag är det äntligen dags för Karin med vänner igen. Inled med fotokonst och avrunda sedan med god mat och skratt i Matsalen på plan 2. På scen denna onsdagskväll står Arne "Ankan" Johansson (ena delen av duon Anders & Måns) och Petrina Karlsson!

När: Onsdagen den 29 maj, klockan 19.

Karin med vänner ingår i ordinarie inträde, gratis för medlemmar i Familjen
 
 
 
 

© Knut Koivisto/Fotografiskas Instagram

 

Bli en bättre fotograf i sommar!

 
Grundkursen Fotografering I har vi gjort för dig som under tre intensiva dagar vill lära dig fotografera på egen hand. Du får en stabil grund att stå på både vad gäller teknik och bildtänkande, men framför allt vill vi, med hjälp av våra duktiga och engagerade lärare, inspirera dig att gå vidare i ditt fotograferande.

Om du inte bor i Stockholm kan vi rekommendera att kombinera en weekend här med att gå kursen (pågår fredag, lördag och söndag). Det finns fortfarande platser kvar på fem av kurstillfällena i sommar.

---> Läs mer om och boka din sommarkurs
 
 
 
 

© Helmut Newton

 

Ny utställning: Helmut Newton

 
31 maj - 29 september

Fotografiska presenterar en retrospektiv utställning med en av vår tids mest inflytelserika fotografer inom mode- och reklamfotografi. Helmut Newton var banbrytande på ett många gånger provocerande sätt och bröt mot de modemediala konventionerna, i en pendelrörelse mellan rått reportagefoto, film noir och suggestiv surrealism.

---> Läs mer om utställningen


Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...