torsdag 9 maj 2013

Fotografiska museet; Tips: Fotokurser i sommar!


 

© Emma Svensson

 

Är du både musik- och fotointresserad?

 
Det är en speciell känsla att stå i fotodiket, mellan artisten på scen och publiken. Att få vara med när det händer och fånga detta på bild är magi.

- Emma Svensson, rockfotograf

Är du från 15 år och uppåt, har du nu en unik chans att delta i en konsertfoto-workshop ledd av Emma Svensson under 2013 års We are Sthlm/Ung 08-festival i Stockholm. Du får fotopass som ger dig tillgång att fotografera från fotodiket under Ung 08, föreläsningar av och med Emma plus teoretisk genomgång av konsertfototeknik inklusive bildbehandling. Du får också branschinfo, praktisk erfarenhet av att fotografera konserter, feedback på dina bilder och handledning av Emma.

---> Läs mer om Ung 08-festivalen
---> Läs mer och boka
 
 
 
 
 

Lärare i fokus
Emma Svensson

 

Lärare i fokus
Göran Segeholm

 
Emma Svensson, grundare av bildbyrån Rockfoto, är prisbelönt fotograf som även arbetar med att föreläsa och undervisa inom fotografi, här på Fotografiska och runt om i landet. Emma är även grundare av webbmagasinet Radar och arbetar som bildredaktör på Rodeo.net.

---> Alla lärare 
 
Göran Segeholm är fotograf, författare och en av Sveriges mest populära fotolärare. Han är bland annat huvudlärare vid landets mest sökta enskilda högskolekurs, Fotografi - Visuell kommunikation vid Högskolan i Jönköping med över 3000 sökande. Han har skrivit tre böcker om fotografi varav den senaste är den nyskapande Konsten att ta vinnande bilder.
 
 
 
 

© Knut Koivisto/Fotografiskas Instagram

 

Bli en bättre fotograf under tre dagar i Stockholm

 
Vår sommarworkshop har vi gjort för dig som under tre, intensiva dagar vill lära dig fotografera på egen hand. Du får en stabil grund att stå på både vad gäller teknik och bildtänkande, men framför allt vill vi, med hjälp av våra duktiga och engagerade lärare, inspirera dig att gå vidare i ditt fotograferande. Fotografering I passar bra för dig som vill ha kunskap som fungerar, men inte känner ett stort behov av att gräva ner dig i detaljer.

Obs. Du som har DN-kort kan gå kursen med 20 procents rabatt

---> Läs mer och boka (för dig med dn-kort)
---> Läs mer och boka (för dig utan dn-kort)
 
 
 
 
 

En kurs för dig som redan kan en hel del!

 
Kursen Fotografering II - Bild, är för dig som kan de tekniska och bildmässiga grunderna. Nu vill du under tre dagar i Stockholm utvecklas och börja leta dig fram till en egen bildstil. För dig har vi gjort denna kurs. Nu handlar det inte längre om att förstå tekniska begrepp och kompositionsregler. Den här gången är det du och dina bilder som står i centrum.

---> Läs mer och boka
 
 
 
 

© Michael Björnlycke

 

Sommarworkshop 14-18 år

 
Vår mycket populära grundkurs i fotografi för fjorton till artonåringar går nu att boka platser till. I sommar är det Mia Galde, Tina Grimstedt och Kamilla Kraczkowski som leder våra workshops, alla med mångårig erfarenhet. Med hjälp av roliga, lekfulla och spännande övningar guidar de deltagarna genom digitalkamerans och digitalfotograferingens grunder. Under tiden deltagarna blir bättre fotografer lär de på köpet känna andra fotontresserade i samma ålder. Låter det som något för dig eller någon du känner - se till att boka platser redan nu för de brukar gå åt snabbt!

---> Läs mer och boka
 
 
 
 

© Knut Koivisto/Fotografiskas Instagram

 

Är du på jakt efter något annat?

 
Är det ingen av kurserna ovan som du känner passar just dig? Under sommaren har vi massor med olika slags workshops som passar både nybörjare och proffs. Varför inte passa på att kombinera en minisemester i Stockholm med att bli en bättre fotograf!

---> Kolla in alla sommarkurser!


Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...