fredag 3 maj 2013

Fotografiska museet; Världens dyraste fotografier


 
 

Världens dyraste fotografier

 
Sugen på att köpa fotokonst till hemmet nu när det är vår och allt? Här kan du se en lista på de 19 dyraste foton som någonsin sålts.

Om du tycker att det är lite magstarkt när vi nu närmar oss semestertider kan vi rekommendera affischer från alla de utställningar vi haft. De kostar bara 120 kronor styck och finns att köpa på Fotografiska eller i vår webshop.

---> Kolla in dyrgriparna
---> Till webshoppen
 
 
 
 
 

Sista festen!

 
Nu på lördag ställer vi till med den sista festen på Fotografiska under F 1-6:s flagg. Resan har varit fantastisk och vi är oerhört glada över att ha kunnat bjuda er på ljud, ljus och dj:s i världsklass. Vi är också väldigt glada över att så många besökt oss och dansat som om det inte funnits någon morgondag. Förköpet för F 6 är i full gång och du hittar dina biljetter nedan.

---> Köp biljett
 
 
 
 

© Michael Björnlycke

 

Stockholm Photography Week: Snart stänger ansökan!

 
Om du är en fotograf som vill ta ytterligare steg i karriären hoppas vi att du inte missat våra Portfolio Reviews under Stockholm Photography Week. Du kan delta i kategorierna Commercial eller Fine arts och därigenom få visa dina verk för några av fotovärldens tyngsta beslutsfattare. Vi närmar oss deadline så passa på att skicka in din ansökan!

Ett urval av de deltagande reviewarna:
Poppy Shibamoto, Photo Director Monocle Magazine, ARam Kim, Founder & Editor Blink Magazine, Gilou Le Gruiec, Galeri Vu, Putri Tan, Gagosian Gallery, Roberto Koch, Forma och Ingo Taubhorn, Chief Curator, Haus der Photographie.

Utöver möjligheten att få träffa personer som kan hjälpa dig att ta stora steg i karriären delas SPWK Portfolio Award ut. Priset är 2 500 euro och att få visa sina fotografier på Fotografiska.

---> Läs mer om Stockholm Photography Week
---> Bli ett fan till SPWK på Facebook
 
 
 
 

© Ulrica Zwenger

 

På onsdag: Linda med vänner

 
En onsdag i månaden på Fotografiska möts två författare för att diskutera sina respektive författarskap. Curator för dessa kvällar är författaren Linda Skugge.

Inbjudna onsdagen 8 maj:

MATTIAS RONGE är pr-konsult på pr- och digitalbyrån Deportivo. Hans första roman Tittaren utkom 2010 och handlar om en sönderstressad pr-konsult. 2011 utkom hans andra roman Den girige. Nu i vår är han aktuell med sin tredje bok Andlös (2013).

JONAS JOELSSON arbetar som copywriter i Stockholm och har bland annat jobbat för Acne. Han har även tidigare skrivit manus för SVT. Hans debutroman Tabula Rasa Hotels kom ut 2012.

När: 8 maj, klockan 19:00
Plats: Galleriet, plan 2

Linda med vänner ingår i ordinarie inträdet och är gratis för medlemmar i Familjen
 
 
 
 

© Tom Sandberg

 

Utställningstips: Scandinavian Grey

 
9 maj öppnar utställningen Scandinavian Grey på Galleri Balder i Oslo. Utställningen rymmer verk av bland andra Dag Alveng, Morten Andersen, Herdis Maria Siegert, Christer Strömholm, Anders Petersen, Tom Sandberg och Rune Johansen.

---> Läs mer här


Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...