onsdag 29 maj 2013

Fotografiska museet; Veckans tips!


 

© Helmut Newton

 

Aktuellt: På fredag öppnar utställningen med Helmut Newton

 
Allt som handlar om Newton är stort. Bilderna, livet, berättelserna, myterna, böckerna och utställningarna. Det är naket och glamoröst. Det är sex, humor, elegans, dekadens, styrka och provokation.

Nu visar vi en retrospektiv utställning som belyser Helmut Newtons fotografiska gärning. Hans bilder rör sig obehindrat mellan modemagasinens redaktionella sidor och galleriets vita väggar.

---> Läs mer om utställningen
 
 
 
 
 

Tips för ikväll: Karin med vänner

 
Nu är det äntligen dags för Karin med vänner igen. Inled med fotokonst och avrunda sedan med god mat och skratt i Matsalen på plan 2. På scen denna onsdagskväll står Anders "Ankan" Johansson (ena delen av duon Anders & Måns) och Petrina Karlsson!

När: Onsdagen den 29 maj, klockan 19.

Karin med vänner ingår i ordinarie inträde, gratis för medlemmar i Familjen
 
 
 
 

© Christopher Anderson

 

Tips för ikväll: Gå på Artist talk

 
Nu är det Stockholm Photography Week och ikväll är det Artist talk med Christopher Anderson. Han är en mycket erkänd fotojournalist som tillhör bildbyrån Magnum (som Henri Cartier-Bresson var med om att starta). Du är välkommen till hans Artist talk, men det finns bara ett begränsat antal platser så kom tidigt!

När: Onsdagen den 29 maj, klockan 18.

---> Läs mer om Artist talk
 
 
 
 
 

Fredagstips: Open Portfolio Night

 
Många är de fotografer som under Stockholm Photography Week träffar tunga beslutsfattare i fotovärlden med hopp om att kunna ta ytterligare steg i karriären. På fredag kväll är alla välkomna på Open Portfolio Night (inget inträde).

Där kan du mingla med de som är revieware, samt se alla deltagande fotografers portfolios. En av deltagarna kommer tilldelas pris för veckans bästa portfolio. Priset består av att få visa sina fotografier på Fotografiska samt 2 500 euro.

Passa på att hitta din favorit!

När: 31 maj klockan 18.30 - 21.00

---> Läs mer om Open Portfolio Night
 
 
 
 

© Emma Svensson

 

Kurstips i sommar: Konsertfoto

 
Är du från 15 år och uppåt, har du nu en unik chans att delta i en konsertfoto-workshop på Fotografiska ledd av Emma Svensson (grundare av bildbyrån Rockfoto). Kursen äger rum under 2013 års We are Sthlm (tidigare Ung 08-festivalen) i Stockholm. Du får fotopass som ger dig tillgång till att fotografera från fotodiket under We are Sthlm, föreläsningar av och med Emma plus teoretisk genomgång av konsertfototeknik inklusive bildbehandling på Fotografiska.

Kursen passar perfekt för dig som är både musik- och fotointresserad!

---> Läs mer om kursen
---> Läs mer om We are Sthlm
 
 
 
 
 

Sista chansen: Ruud van Empel

 
Ruud van Empel har under de senaste åren utvecklats till en av samtidens mest originella fotografiska konstnärer och har i sin digitala bildbehandling utvecklat en unik arbetsmetod. Av hundratals fotografiska fragment sammanställer han bilder som ser helt verklighetstrogna ut men som samtidigt frammanar en värld som aldrig existerat i den här formen.

Utställningen stänger 8 juni
 
 

Mer information: Fotografiska Museet Alla uppdateringar: Fotografiska Museet
Hitta Fotografiska: Karta/vägbeskrivning Informations källa: Fotografiska museet


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...