onsdag 8 maj 2013

Nationalmuseum; Se bilderna från nedtagningen av Midvinterblot

Midvinterblot nedtagen inför renoveringEtt av Nationalmuseums största konstverk har lämnat sin plats i övre trapphallen för att magasineras under renoveringen. Titta in bakom kulisserna vid nedtagningen av den nästan 90 kvadratmeter stora målningen Midvinterblot av Carl Larsson.

Helgutflykt
Nationalmuseum ansvarar för samlingar av konst och konsthantverk på flera slott och museer runt om i Sverige, bland annat på Gripsholms slott och på Gustavsbergs Porslinsmusem. Gör en helgutflykt och kom förbi och titta!


Gripsholms slott
På Gripsholm möter du kungligheter och andra kändisar i världens äldsta nationella porträttsamling. 4 500 porträtt från 1400-talets slut och fram till idag. Upplev också 500 års inredningshistoria med tidstypiska rum, miljöer och konst för kungligheter.


Gustavsbergs Porslinsmusem
Studiotillverkat konstgods, prakturnor, välkända serviser och äldre sanitets-
produkter. Se ett urval från samlingen av keramikföremål tillverkade vid Gustavs-
bergs Porslinsfabrik från 1830-talet fram till 1994.


Månadens bok: Ernst Josephson
Månadens bok handlar om konstnären Ernst Josephson. Den ingår i serien De stora mästarna och är skriven av konsthistorikern, och före detta intendenten på Nationalmuseum, Ulf Abel.

Under maj månad finns boken till specialpris, 100 kr i Bokshopen.Mer information: nationalmuseum/pressroom Alla uppdateringar: Nationalmuseum
Hitta till Nationalmuseum: Karta/vägbeskrivning Informations källa: NationalmuseumRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...