torsdag 23 maj 2013

Skånes auktionsverk; Månadsauktion Tisdag 28 MajMånadens auktion blir även vårens mest välfyllda, där över 1100 objekt letar efter nya hem! Vi på Skånes Auktionsverk har nöjet att presentera ett femtiotal målningar av konstnären Fabian Emond, verk som tidigare aldrig varit ute på marknaden.


Fabian Emond föddes 1891 och växte upp i en företagsam familj där faderndrev en tunnbindarverkstad med ett flertal anställda. Han hade fyra bröder och alla fem blev affärsmän och företagare. Intresset för konst var redan djupt rotat i familjen, där fadern ofta målade på sin lediga tid.Det var Fabian Emond och dennes bror Martin Emond, som kom att föra detta intresse vidare.

Fabian Emond utbildade sig på ett flertal konstskolor i Sverige och Köpenhamn och deltog 1919 på konstutställning vid Skånes Konstförening. Hans ungdomsår genomsyras av det konstnärliga intresset, vilket driver honom att söka utbildningar både i Frankrike och Italien.

Tillsammans med bröderna Emil och Martin startar Fabian Emond konfektionsföretaget Emil Emond AB i Landskrona, härmed gör han ett konstnärligt uppehåll under tio år. Bröderna kommer med sin gärning att förvandla Landskrona till en textilstad med Solblomman som främsta varumärke.

Under resor till de svenska fjällen finner Fabian Emond naturen så vacker att han inspireras till att börja måla igen. År 1947 hålls en separatutställning med ett sextiotal av hans målningar på Landskrona Museum, men inte en enda var till salu. Han ogillade att sälja och berättade att det var enbart av glädje som han målade, vilket han kom att göra ända fram till sin död 1961. Det är denna glädjesom är själva kärnan och drivkraften hos Fabian Emond, något som vi idag kan skönja bakom de kraftfulla och säkra penseldragen i hans målningar.

Tisdagen den 28 Maj kl. 17:00 går auktionen av stapeln och förutom ett stort urval av konst kan våra besökare botanisera bland smycken, möbler, porslin, glas, orientalisk keramik, silver och folkkonst.

Visning äger rum på måndag 13:00-19:00 och auktionsdagen 13:00-17:00.

Varmt välkomna!

Till katalogen...


Mer information på: www.skanesauktionsverk.se Alla uppdateringar: Skånes Auktionsverk


Hitta auktionen: Karta & Vägbeskrivning
Informations källa: Skånes Auktionsverk

Nyckelord:Skånes,Auktionsverk,månadsauktion,kvalitetsauktion,landskrona,lösöre,antikt,design,konst,möbler,belysning,porslin,keramik,glas,tavlor,skulptur,mattor,silver,20130528Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...